Veel­gestelde vragen

Onderstaande vragen hoorden wij geregeld voorbij komen. Misschien staat jouw vraag er ook wel bij. Zo niet? Stuur ons dan gerust een berichtje.

Buurkracht (de; v(m))

1 Vermogen dat ontstaat wanneer buren zich gezamenlijk inspannen om dingen in de buurt voor elkaar te krijgen.

‘Ik kan wel wat buurkracht gebruiken.’
‘IJburg barst van de buurkracht.’

Met andere woorden: buurkracht is de kracht die buren samen hebben. Waar bevlogen buren elkaar ontmoeten, gebeuren vanzelf heel mooie dingen.

Buurkracht is er voor iedereen die zijn of haar omgeving een beetje mooier, leuker, groener, beter of gezelliger wil maken.

Ik wil ook meedoen!

Met buurkracht is alles mogelijk. Maak een speeltuin voor de kids, pak eenzaamheid onder ouderen aan. Knap een buurthuis op, maak je straat schoon, regel gezamenlijke kortingen op zonnepanelen, leg een moestuin aan, begin een buurtbibliotheek... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zeiden toch al dat met buurkracht alles mogelijk is?

Ontdek buurkracht

Beginnen doe je door te doen. Download de app, maak een activiteit aan en nodig je buren uit. Het is supersimpel, echt waar.

Zo werkt het

De buurkracht-app brengt goede ideeën en enthousiaste buren samen. Zo zet je ideeën eenvoudig om in actie!

Dit doet de app door jou en je buren te helpen met:

  • Goede ideeën te verspreiden
  • Enthousiaste buren bij elkaar te brengen
  • Ideeën omzetten in daden

Lees meer over de app

Geen probleem! Ook als je buren zich nog niet hebben aangemeld, kun je toch al aan de slag. Je kunt je buren namelijk evengoed uitnodigen voor jouw activiteit in de app. Dit doe je eenvoudig via alle andere kanalen die je maar kent. Whatsapp, Facebook, SMS, e-mail… of loop gewoon even binnen, je buren zijn immers nooit ver weg.

Zo ga je aan de slag

Jazeker! Je kan ook deelnemen via de website. De app werkt echter wel wat fijner. Je hoeft minder vaak in te loggen, je krijgt meldingen als er nieuws is in je buurt en je kan makkelijker berichtjes sturen naar je buren. Dus dat zou onze voorkeur hebben. Maar als je liever het gemak van een toetsenbord en een groot scherm hebt, gebruik dan gerust de website. Voor ieder wat wils!

We zijn een maatschappelijk initiatief en hebben geen commerciële doelstellingen. Ons platform is dus volledig onafhankelijk en gratis. Uiteraard is er wel geld nodig om alles draaiende te houden. De activiteiten en medewerkers van Buurkracht worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep, met steun van gemeenten en provincies. Zij hebben echter geen invloed op onze ideeën of organisatie. Dat kan ook helemaal niet, want wij laten ons volledig leiden door de initiatieven die buren zelf verzinnen. En dat zorgt al ruim 5 jaar voor een verrassende, maar bijzonder mooie leidraad!

Nee, Buurkracht is helemaal gratis. Wij, de organisatie achter Buurkracht, zijn namelijk een maatschappelijk initiatief en hebben geen commerciële doelstellingen. Ons platform is dus volledig onafhankelijk en gratis. Uiteraard is er wel geld nodig om alles draaiende te houden. De activiteiten en medewerkers van Buurkracht worden betaald door netwerkbedrijf Enexis Groep, met steun van gemeenten en provincies. Zij hebben echter geen invloed op onze ideeën of organisatie.

Jep! Van Roodeschool tot Heijenrath en van Westkapelle tot Overdinkel; overal waar mensen samenkomen is buurkracht. Kijk snel wie er in jouw buurt al actief is. Mocht jij de eerste zijn, dan is dat ook geen probleem. Je nodigt ze heel eenvoudig uit via de app.

Jouw privacy vinden we heel belangrijk. Buurkracht gaat daarom zorgvuldig om met je (persoons)gegevens. Gegevens zijn veilig opgeslagen en worden niet gedeeld met derden. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.