over Buurkracht

wij geloven in buurkracht

 

Wij geloven in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Wij helpen buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en deze website.

“Ik zie dagelijks dat mensen veel goede ideeën hebben voor hun buurt. Samen lukt het om ze waar te maken. Dat is buurkracht en dat geeft mij energie!”


Roxanne
buurtbegeleider

we doen het voor de maatschappij

Buurkracht is een maatschappelijke onderneming. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst.

Buurkracht is een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en het Rijk.

 

we doen het samen

Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties zien de kracht van buren en werken steeds vaker met ons samen. Buurkracht heeft diverse programma’s ontwikkeld die aansluiten bij actuele vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt. Zo vormt de bewezen Buurkrachtmethode, waarbij buren onder onze begeleiding in teams aan de slag gaan, de basis voor onze projecten om buurten aardgasvrij te maken.

Bewoners vervullen een cruciale rol bij allerlei maatschappelijke thema’s, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en wonen. En daarom verbindt Buurkracht buurtbewoners en overheden.”

Roel – directeur Stichting Buurkracht