over Buurkracht

 

wij geloven in buurkracht

 

Wij geloven in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken in de buurt. Wij helpen buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en deze website.

“Ik zie dagelijks dat mensen veel goede ideeën hebben voor hun buurt. Samen lukt het om ze waar te maken. Dat is buurkracht en dat geeft mij energie!”


Roxanne
buurtbegeleider

we doen het voor de maatschappij

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst.

Buurkracht is een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en netbeheerder Enexis.

 

we doen het samen

Gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties zien de kracht van buren en werken steeds vaker met ons samen. Buurkracht heeft diverse programma’s ontwikkeld die aansluiten bij actuele vraagstukken waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt. Zo vormt de bewezen Buurkrachtmethode, waarbij buren onder onze begeleiding in teams aan de slag gaan de basis voor onze projecten om buurten aardgasvrij te maken.

“Ik ben erg onder de indruk van de energie, passie en kunde waarmee buren mooie dingen regelen voor hun buurt. En ik geloof dat elke buur deze kracht heeft.”

DjoeraMarketeer

werken bij

Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op werken bij stichting Buurkracht.

 

privacy staat voorop

Persoonlijke gegevens zijn van mensen zelf. Bij Buurkracht gaan we er daarom heel zorgvuldig mee om. We slaan ze veilig op en delen ze niet met andere organisaties. We gebruiken gegevens alleen ten behoeve van de activiteiten van en communicatie over buurkracht. In ons privacybeleid staat precies beschreven hoe we dat doen.