Evenement – Samen sterk met buurkracht

hoe komen buurtinitiatieven en overheid tot elkaar?

Kom je ook donderdag 13 april? Buurkracht brengt buurtinitiatieven en de overheid samen op het interactieve evenement ‘Samen sterk met buurkracht‘. Het belooft voor bestuurders en actieve buren een interessante middag te worden met inspirerende sprekers en workshops. Minister Rob Jetten geeft zijn visie en Ramsey Nasr, veelzijdig kunstenaar, zal je aan de hand van voorbeelden uit zijn boek aan het denken zetten.

Centraal staat de vraag: ‘Hoe komen buurtinitiatieven en overheid tot elkaar?’ in relatie tot duurzaamheid en de energietransitie.

Ik meld me graag aan!

Het evenement vindt plaats van 13.30-17.00 uur op een bijzondere en duurzame locatie in Woerden: De Kas. Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar (gratis parkeergelegenheid).

voor wie?

Deze middag bieden we actieve bewoners en beleidsmedewerkers/bestuurders van gemeenten en provincie de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen en wensen te delen als het gaat om samen verduurzamen.

Vragen als ‘Wat hebben bewonersinitiatieven nodig van een gemeente om succesvol te zijn?’ en ‘Hoe kunnen gemeenten bewonersparticipatie stimuleren?’ staan op het evenement centraal. Daarnaast geven we deelnemers extra kennis over de energietransitie en het professionaliseren van een bewonersinitiatief.

wat gaan we doen?

Het programma bestaat uit de opening door de directeur van Buurkracht, Roel Woudstra, Hij zal aan niemand minder dan minister Rob Jetten het onderzoeksrapport de nationale Buurkracht monitor overhandigen. Dit moment wordt opgevolgd met een paneldiscussie.

Alle aanwezigen kunnen deze middag een inhoudelijke workshops volgen. Daarnaast zullen verschillende buurtinitiatieven aanwezig zijn om hun buurtactiviteiten en acties toe te lichten op een inspiratiemarkt. Inspirerend voor overheidsmedewerkers om te zien, maar ook voor de andere aanwezige buurtinitiatieven om ideeën op te doen.

welk onderzoek?

De actieve buurtbewoner speelt een onmisbare rol bij het slagen van de energietransitie. Maar hoe is het op dit moment gesteld met de samenwerking tussen hen en de overheid?

Buurkracht doet hier momenteel onderzoek naar en vraagt het aan burgers en gemeenten in heel Nederland. Over de resultaten van dit onderzoek gaan we tijdens het evenement in gesprek.

programma

13.00 Inloop
13.30 Welkom door Roel Woudstra, directeur Buurkracht
13.40 Keynote spreker Rob Jetten | Minister voor Klimaat en Energie
14.00 Overhandiging onderzoeksrapport en korte samenvatting
14.15 Paneldiscussie met stellingen op basis van de resultaten van het onderzoek
15.00 Pauze met inspiratiemarkt
15.15 Keynote spreker Ramsey Nasr | Schrijver van het boek De fundamenten
15.35 Workshops:

  • Samen werken aan partnerschap
  • Een inclusieve energietransitie: betrokken en betrekken bij energiearmoede

  • De snelste weg is nooit een rechte lijn

16.30 Plenaire samenvatting en afsluiting
17.00 Inspiratiemarkt – netwerkborrel

sprekers en workshops

De middag is gevuld met inspirerende sprekers, panelleden en workshopleiders. Bekijk hier wie je waar kunt verwachten en lees hun bio’s.

Het programma bevat drie workshops, allen interessant voor zowel actieve bewoners als bestuurders. Je vindt hier meer informatie.

meld je aan

Wil je zeker zijn van een plek? Er zijn een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Klik op de knop die op jou van toepassing is en meld je aan.