veelgestelde vragen

Onderstaande vragen horen wij geregeld voorbij komen. Misschien staat jouw vraag er ook wel bij. Zo niet? Stuur ons dan gerust een berichtje.

 

buurkracht

wat is buurkracht?

buurkracht (de; v(m))

1 Vermogen dat ontstaat wanneer buren zich gezamenlijk inspannen om dingen in de buurt voor elkaar te krijgen.

‘Ik kan wel wat buurkracht gebruiken.’
‘IJburg barst van de buurkracht.’

Met andere woorden: buurkracht is een kracht die elke buur heeft. Als je samen je buurkracht gebruikt, kun je de mooiste en leukste dingen voor elkaar boksen.

wie zit er achter buurkracht?

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt. Buurkracht is onafhankelijk, heeft geen commerciële doelstellingen en maakt geen winst.

Vanaf 1 december 2019 is Buurkracht een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en netbeheerder Enexis.

waar is buurkracht actief?

In heel Nederland vind je buurkracht! Van Roodeschool tot Heijenrath en van Westkapelle tot Overdinkel; overal gebruiken mensen hun buurkracht. Kijk snel wie er in jouw buurt al actief is.

voor wie is buurkracht?

Iedereen heeft buurkracht. Dus iedereen kan zijn of haar buurkracht gebruiken en de buurt een beetje mooier, leuker, groener, beter of gezelliger maken.

is buurkracht gratis?

Ja, buurkracht is helemaal gratis. Buurkracht is een maatschappelijk initiatief. Wij zijn onafhankelijk, hebben geen commerciële doelstellingen en maken geen winst. Ons doel is om mensen in buurten met elkaar te verbinden en ze te ondersteunen bij het verbeteren van de buurt.

Vanaf 1 december 2019 is Buurkracht een zelfstandige stichting. De activiteiten en medewerkers van de stichting worden gefinancierd door gemeenten, provincies en netbeheerder Enexis.

de buurtkracht-app

wat heb ik aan de buurkracht-app?

Met de buurkracht-app heb je alles bij de hand om van jouw actie een succes te maken.
– Zie welke buren ook actief zijn.
– Ontdek wat er in je buurt gebeurt.
– Zet je idee eenvoudig in de app.
– Deel je idee met je buren.
– Bereik zelfs buren die je (nog) niet kent!
– Chat samen over je plan.
– Doe mee aan acties van je buren.

Lees meer over de app

hoe zit het met mijn privacy?

Jouw privacy vinden we heel belangrijk. Buurkracht gaat daarom zorgvuldig om met je (persoons)gegevens. Gegevens zijn veilig opgeslagen en worden niet gedeeld met derden. Lees hier meer over in
onze privacyverklaring.

verkoopt Buurkracht mijn gegevens aan derden?

Hier kunnen we kort en krachtig over zijn. Nee, dat doen we niet.

kan ik ook meedoen zonder de app?

Jazeker! Je kan ook meedoen via de website als je de app niet wilt downloaden en liever het gemak van een toetsenbord en een groot scherm hebt. Voor ieder wat wils!

welke informatie is openbaar?

Als je een account aanmaakt, deel je je naam, locatie of postcode en e-mailadres met ons.

Op basis van de cijfers van je postcode of de locatiegegevens van je telefoon geven wij op de kaart in de app een indicatie van jouw adres. Zo kun jij zien wie er in jouw buurt nog meer in de app actief zijn en andersom.

Die locatie-informatie met daarbij een door jou zelf gekozen profielnaam is de enige zichtbare informatie. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor je buren.

Weet dat informatie die je deelt in activiteiten of groeps-chats niet alleen voor je buren zichtbaar is. Deze informatie is openbaar en kan door iedereen bekeken worden, mocht iemand daar naar op zoek gaan. Dat geldt dus ook voor telefoonnummers, e-mailadressen, berichten over wanneer je op vakantie bent, enzovoort, die je in een activiteit of chat deelt.

hoe veilig is het IT systeem waar de buurkracht-app op draait?

We maken gebruik van goede, veilige technologie en slaan waar mogelijk informatie versleuteld op. Bovendien slaan we zo min mogelijk persoonlijke informatie op. Zo blijft de schade gering mocht er onverhoopt toch iets mis gaan.

mijn buurt

wat kan ik in mijn buurt doen?

Gebruik je buurkracht en alles is mogelijk. Maak een speeltuin voor de kids, pak eenzaamheid onder ouderen aan. Knap een buurthuis op, maak je straat schoon, regel gezamenlijke kortingen op zonnepanelen, leg een moestuin aan, begin een buurtbibliotheek… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deze buren vertellen je er graag meer over.

wat als mijn buren nog niet meedoen?

Geen probleem! Ook als je buren zich nog niet hebben aangemeld, kun je aan de slag. Je kunt je buren namelijk evengoed uitnodigen voor jouw activiteit in de app. Dit doe je eenvoudig via alle andere kanalen die je maar kent. Whatsapp, Facebook, SMS, e-mail… of loop gewoon even binnen, je buren zijn immers nooit ver weg..

hoe kan ik beginnen?

Beginnen doe je door te doen. Download de app, maak een activiteit aan en nodig je buren uit. Het is supersimpel!