een collectief zonnedak!
iets voor u?
Met een collectief zonnedak is een omvangrijk dak niet langer alleen een dak. Het is een dak met meerwaarde en u kunt er zelfs geld aan verdienen. U als dakeigenaar draagt bij aan de energietransitie. En door het dak (deels) beschikbaar te stellen aan een lokale energiecoöperatie, ontvangt u jaarlijks een vergoeding. Daarbij genieten directe omwonenden van de groene energieopbrengst.

Kijk voor meer informatie de video of klik door op de volgende knoppen. Je kunt ook één van onze webinars of bijeenkomsten bijwonen.
bijeenkomsten en webinars
Buurkracht organiseert met regelmaat bijeenkomsten en webinars over zonnedaken. Zie hieronder wat er op het programma staat of wat eraan komt en meld u aan.
SamenZONderAsbest informatieavonden Groningen
8 en 15 december – Het Hogeland
24 januari – Veendam
26 januari – Appingedam (Gemeente Eemsdelta)
31 januari – Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
7 februari – Hoogezand (Gemeente Midden Groningen)
14 februari – Winschoten (Gemeente Oldambt)
16 februari – Stadskanaal (Gemeente Stadskanaal)
21 februari – Haren (Gemeente Groningen)
28 februari – Harpel (Gemeente Westerwolde)
Meer gemeenten en data zullen volgen.
Heeft u een groot (asbesthoudend)dak? En ziet u op tegen de kosten van het saneren? Dan is meedoen met SamenZONderAsbest mogelijk iets voor u. Door het dak, dat u zelf laat saneren, ter beschikking te stellen aan een lokale energiecoöperatie, kunt u de kosten van het saneren grotendeels of zelfs geheel terugverdienen. Een lokale energiecoöperatie kan op het gesaneerde dak zonnepanelen plaatsen. Met zo’n zonnedak levert u een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van uw leefomgeving. Ben u mogelijk geïnteresseerd? Meld u aan voor de informatieavond in uw gemeente.
Webinar Een collectief zonnedak, iets voor u?
5 juli 2022 – afgerond.
Wat is een zonnedak? Wat levert een zonnedak mij en mijn omgeving op? Hoe ziet een zonnedaktraject eruit? Is mijn dak geschikt? Deze en andere vragen kwamen aan de orde in het webinar dat met name interessant was voor dakeigenaren uit Friesland met een dak van minimaal 500m2 en met ruimte voor (nog meer) zonnepanelen.
over Buurkracht en Ecoop
Het collectieve zonnedaktraject is een initiatief van Ecoop, zonnedakexpert met roots uit het Noorden van Nederland. Ecoop heeft inmiddels meer dan 125 projecten gerealiseerd en is sinds 2020 onderdeel van Buurkracht. Ecoop ondersteunt sinds haar oprichting begin 2016 lokale burgerinitiatieven bij het realiseren van gezamenlijke zonnedaken. Ecoop fungeert daarbij als spil tussen bewoners, overheden, energiecoöperaties en dak- en soms ook landeigenaren. Ecoop zoekt daarnaast ook altijd naar innovatieve oplossingen die nog meer resultaat opleveren.