samen profiteren van zonne-energie
Geld verdienen met een zonnedak
Wilt u ook geld verdienen met uw dak van 400m2 of meer? Overweeg er een zonnedak van te maken en ontvang jaarlijks een financiële vergoeding. Daarnaast profiteert ook de directe omgeving van de energieopbrengsten. Zo levert uw dak meerwaarde op voor u én uw omgeving.


Een collectief zonnedak: een groene bron van inkomsten en energie voor dakeigenaar en buurt
Door zonnepanelen te plaatsen is een omvangrijk dak niet langer alleen een dak. Het is een dak met meerwaarde. De dakeigenaar draagt aanzienlijk bij aan de energietransitie. En door het dak (deels) beschikbaar te stellen aan een lokale energiecoöperatie ontvangt de dakeigenaar huur en profiteren direct omwonenden en desgewenst ook de dakeigenaar van de groene energieopbrengst. Eventueel aanwezig asbest kan meteen worden verwijderd.
Van idee tot realisatie: Buurkracht ontzorgt
Een collectief zonnedak is een mooie ambitie. Tegelijkertijd komt er wel wat bij kijken voordat er panelen op het dak schitteren. Wij begrijpen heel goed dat dat om kostbare tijd en bepaalde expertise vraagt. En daarom ontzorgen wij dakeigenaren en coöperaties zoveel mogelijk. Van idee tot realisatie: Buurkracht adviseert, begeleidt en ondersteunt, met raad en daad.
Webinars
Regelmatig organiseren we vrijblijvende webinars over onderwerpen die zijn gerelateerd aan collectieve zonnedaken. Hier leest u daar meer over en kunt u zich ook meteen aanmelden.
Meer weten?
Neem contact op, we horen graag van u.
Nieuws
Veel animo voor collectief zonnedakproject SamenZONderAsbest in Friesland
Stroom-uit-Westwolde en Buurkracht doen subsidieaanvraag voor vier collectieve zonnedaken
ECoop/Buurkracht doet flinke gooi naar nieuwe SCE-regeling
Hogelandster Energie Coöperatie aan de slag met 3 SamenZONderAsbest-projecten
Van Friese en Groningse oorsprong
Het collectieve zonnedaktraject is een initiatief van ECoop, zonnedakexpert met Groningse en Friese roots en inmiddels ook actief in andere provincies en sinds 2020 onderdeel van Stichting Buurkracht.
ECoop ondersteunt sinds de oprichting begin 2016 lokale burgerinitiatieven bij het realiseren van gezamenlijke zonnedaken. ECoop fungeert daarbij als spil tussen bewoners, overheden, energiecoöperaties en dak- en soms ook landeigenaren. ECoop zoekt daarnaast ook altijd naar innovatieve oplossingen die nog meer resultaat opleveren. De aanpak SamenZONderAsbest, waarbij asbest van daken met een minimale omvang van 350m2 wordt verwijderd en zonnepanelen voor in de plaats komen en waar de directe omgeving geniet van de opbrengst, is hier een voorbeeld van. Inmiddels zijn er 75 trajecten gerealiseerd.
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools. Meer dan 600 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten.