zandweerd

samen richting een aardgasvrije Zandweerd

 

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Buurtbewoners van Zandweerd onderzoeken wat er nodig is ter voorbereiding op een aardgasvrije buurt. Ze doen dat samen met Buurkracht en de gemeente Deventer, om ervoor te zorgen dat niemand voor verrassingen komt te staan.

Want hoewel er al hard wordt gewerkt aan een alternatief voor aardgas, gaat er in onze huizen de komende tijd ook het nodige gebeuren. Samen kijken we naar de technische en financiële mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Zo ontstaat er een buurtplan opgesteld door bewoners voor bewoners. Daarna weten we precies wat we nu al samen aan kunnen pakken!

buurtplan is klaar!

het buurtplan over aardgasvrij wonen in Zandweerd is klaar. Je kunt het vinden op: www.zandweerdstroomt.nl

enquête: hoe hebben we het gedaan?

Het meedenkteam heeft keihard gewerkt aan het maken van een buurtplan op basis van de wensen en meningen van bewoners van Zandweerd. Hoe vind je dat dat liep? Wat vind je van het resultaat?

Laat je horen en vul de vragenlijst in.

 

wat kun je verwachten?

Elke maand komen je buurtgenoten (het meedenkteam) bij elkaar. En op de buurtbijeenkomsten geven zij een terugkoppeling aan jullie over hun bevindingen.

 

wat kun jij doen?

  • Blijf je graag op de hoogte? Check met regelmaat deze webpagina en de buurkracht-app.
  • Kom ook naar de buurtbijeenkomsten, krijg een update van het meedenkteam en stel al je vragen.
  • Geef je mening in de buurkracht-app via de link naar de bewonerspanelvraag.