workshops

samen sterk met buurkracht

Als bezoeker van het evenement Samen sterk met buurkracht kun je in de middag één van de drie onderstaande prikkelende workshops volgen. Geef je voorkeur op via dit formulier.

samen werken aan partnerschap

De energietransitie is een complex vraagstuk dat vraagt om een heroverweging van de verhouding tussen overheden en burgerinitiatieven. Er zijn genoeg voorbeelden van samenwerking, maar in de praktijk blijken er nog regelmatig wrijvingen te ontstaan in de samenwerking. Hoe kunnen we die tackelen en toewerken naar goed partnerschap tussen overheden en burgerinitiatieven? In deze workshop ga je samen met Wouter Spekkink en Suzan Christiaanse (beiden Erasmus Universiteit Rotterdam) op een (inter)actieve manier nadenken over verschillende dingen die we moeten opbouwen of juist afbreken om goed partnerschap mogelijk te maken.

wereld van B

We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Of, zoals het in de veranderkunde heet: je kunt alleen van A naar B via de principes van B. Dit is de basis van ‘De Wereld van B’: een door NP RES ontwikkeld en beheerd gedachtegoed dat is gericht op het vormgeven van de energievoorziening van vandaag volgens de principes van morgen. Paul Dalebout leert je tijdens deze workshop wat de logische principes van een decentrale, duurzame energievoorziening kunnen zijn. We passen de principes vervolgens toe op initiatieven waar je zelf bij betrokken bent.

wetopia

Samen met Sanne Knol en Elke Rabé droom je weg, denk je groots en laat je je verbeelding de vrije loop tijdens deze workshop. Je visualiseert met de andere deelnemers het ideale landschap waar bewoners en gemeenten elkaar kunnen vinden. Dit maken jullie op creatieve wijze inzichtelijk. Het resultaat biedt handvatten om met elkaar in gesprek te gaan.

 

geef je voorkeur op

Geef hier aan welke workshop je zou willen volgen. Bij de indeling houden we rekening met je voorkeur. We kunnen het niet garanderen, omdat voor de workshops een gelijke verdeling tussen buren en bestuurders gewenst is.

Er kan niet meer worden ingeschreven voor de workshops