Doe mee met de

Wijksafari Hittestress

in Zandweerd-Noord!

De afgelopen zomers hebben we gemerkt dat het weer in Nederland extremer wordt. De temperatuur stijgt tot hitterecords en de hete periodes zijn ook langer. Deze ontwikkeling brengt niet alleen onaangename periodes met zich mee, maar kan gevaarlijke vormen aannemen voor mens en natuur.

Klimaatverbond Nederland, LSA Bewoners en Stichting Buurkracht hebben in samenwerking met weer- en klimaatvrouw Margot Ribberink de Wijksafari Hittestress ontwikkeld.

We zijn op ontdekkingstocht naar de ‘hotspots’ in de wijk gegaan. Waar was het afgelopen zomer te heet? In welke woningen was het te warm? Wie hield een oogje in het zeil bij onze oudere of zieke buren? Tijdens de digitale safari hebben we gekeken welke oplossingen -groot en klein- te bedenken zijn om de volgende hittegolf -en die daarna- beter door te komen.

Vanwege corona konden we nog niet met z’n allen door de wijk wandelen. Daarom organiseerden we op 28 juni een online bijeenkomst. Ter voorbereiding op deze digitale bijeenkomst hebben buurtbewoners alleen of samen een blokje om gelopen en een aantal foto’s gemaakt van de locaties waar volgens hen sprake is van hittestress, zowel binnen als buiten.

meer weten?

Neem gerust contact met ons op. Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken.