wij zorgen voor ons park en andersom

 

“en we eten ook uit ons eigen park”

 

Een park midden in je buurt moet je koesteren. Zo denken ze er in Meerhoven (Eindhoven) over: het is geven en nemen, planten en plukken. Bewoner Inge Kouw: “Elk jaar houden we een plantdag. En we eten ook uit ons eigen park!”

 

het groene hart van de buurt

Park Meerland is het groene hart van de buurt. Gemeentegrond, maar de buren ontfermen zich er ook over. “Onderdeel van ons bureninitiatief Duurzaam Meerhoven is de werkgroep Eetbaar Park”, vertelt Inge.

“Die organiseert van alles in het park. Zoals wandelingen om te laten zien wat er allemaal eetbaar is. Of we gaan er met een groep tuinieren: struiken snoeien, boomspiegels vergroten en bemesten met biologische mest. Van afvaltakken hebben we ‘rillen’ gemaakt, een soort hagen waar vogels kunnen nestelen en die bescherming geven aan kleine zoogdieren, amfibieën en insecten.”

“er valt genoeg te plukken waar we lekker van kunnen eten”

 

De jaarlijkse plantdag is ook altijd een succes. “Dan planten we in overleg met de gemeente eetbare bomen en struiken zoals rozenbottels, bessenstruiken, fruit- en notenbomen. Er zijn genoeg buren die graag een paar uur de handen uit de mouwen steken. Daar krijgen we ook wat voor terug: als het seizoen daar is, valt er genoeg te plukken waar we lekker van kunnen eten.”

 

Ook iets voor jouw buurt?

Delen: