wij steken onze handen uit de mouwen met NL Doet

 

“dit jaar make we moestuintafels”

 

Elk jaar wordt Nederland een beetje gezelliger en mooier dankzij NL Doet. Dit keer vindt deze vrijwilligersdag plaats op zaterdag 16 maart. Buren van de Da Costastraat, Potgieterstraat en Tollensstraat in Oss hebben de smaak te pakken. “We gaan onder andere moestuintafels maken.”

NL Doet traditie

NL Doet begint in het Schrijverskwartier inmiddels traditie te worden. Gertruud Verbruggen: “De afgelopen jaren hebben we ook al activiteiten in en voor de buurt georganiseerd. Zwerfafval prikken uit de twaalf hofjes in de buurt bijvoorbeeld, en de schoongemaakte plantsoenen en groenstroken vervolgens opfleuren met de aanplant van viooltjes. Vorig jaar hebben we vrolijke vloerkleedjes op de stoepen geschilderd die passen bij de zitjes in de wijk.”

 

“de buurt wordt steeds gezelliger

Op 16 maart steken bewoners opnieuw de handen uit de mouwen. “Nu zijn we bezig met een buurtmoestuin. Tijdens NL Doet gaan we hier hoge en lage plantbakken voor maken. Daarnaast gaan we moestuintafels inrichten, en een oppottafel inclusief potgrond en beplanting. We hebben nu alweer verschillende aanmeldingen binnen via de website van NL Doet. De groep groeit elk jaar, het wordt steeds gezelliger in de buurt.”

Ook een buurtactie doen? Je regelt het snel en eenvoudig via de buurkracht-app!

Delen: