wij regelden korting bij lokale winkeliers

 

“onze buurt heeft een eigen kortingspas”

 

Wat kunnen we nog meer betekenen voor onze buren? Voor die vraag stonden Jack, Bart en Michiel uit de Kastelenbuurt in Oosterhout nadat ze eerder al succesvolle zonnepanelen- en isolatieacties op poten hadden gezet voor hun wijk. “Zo kwamen we op een kortingspas.”

een goed idee

Jack: “Het leek ons een goed idee om lokale ondernemers te benaderen of ze korting wilden geven. Liefst op energiezuinige producten zoals ledverlichting, elektrische fietsen, dubbel glas en pelletkachels. Zodat we kunnen verduurzamen en meteen bijdragen aan een gezonde lokale economie.”

 

we krijgen korting op duurzame producten, maar bijvoorbeeld ook bij de sportschool”

Tot hun verrassing deden alle ondernemers bij wie ze aanklopten graag mee. Zo regelden de drie buren in korte tijd veel voordeel. “Voor de eigen buurt en voor leden van Oosterhout Nieuwe Energie”, zegt Jack. “Want met die club werken we samen. We krijgen nu korting op allerlei duurzame producten, maar bijvoorbeeld ook bij de sportschool.”

 

“alle aangevraagde passen hebben we persoonlijk afgeleverd

 

Voor iedereen die gebruik van de kortingen wil maken, lieten de initiatiefnemers een speciale pas maken. En raamstickers voor de bedrijven die meedoen. “Alle aangevraagde passen hebben we zelf afgeleverd. Wel zo persoonlijk. En iedereen is enthousiast.”

Ook een buurtactie doen? Je regelt het snel en envoudig via de buurkracht-app!

Delen: