wij maakten onze buurt vlinder-vriendelijk

 

“laat de vlinders maar weer komen”

 

In de wijk Kortland in Peize zijn de afgelopen paar jaar heel wat huizen geïsoleerd. “Goed voor het klimaat, maar slecht voor de vlinderstand”, vertelt bewoonster Marieke. “Daar hebben we samen iets op gevonden.”

 

nieuwe schuilplek voor vlinders

Vlinders schuilen graag in spouwmuren, maar als die gevuld zijn met isolatiemateriaal, is daar geen ruimte meer voor. “Om vlinders weer een nieuwe schuilplek te geven, hebben we met z’n allen een heleboel vlinderkastjes aangeschaft.

We hebben er echt een feestje van gemaakt om de bouwpakketten in elkaar te zetten. Met een feesttent op het grasveld en alles. Die was achteraf overigens niet eens nodig: het was zo’n prachtig winterweer dat we alle spullen uitgestald hebben op de betonnen tafeltennistafel.”

“aan het einde van de middag hadden we 15 vlinderkastjes klaar”

 

Met hapjes en drankjes onder handbereik sloegen buurtgenoten enthousiast aan het knutselen en puzzelen. “Best een klus, maar aan het eind van de middag hadden we 15 nestkastjes klaar. Een mooie score. Ze hangen nu her en der in de tuinen in de buurt. Laat de vlinders maar weer komen!”

 

Ook iets om samen met jouw buren te doen?

Delen: