Ook samenwerken met Buurkracht?

Buurkracht is blij met alle steun en samenwerking met partners die iets willen doen voor de energietransitie. Ook partner worden?

Neem contact op

Zonder jou geen Buurkracht

Onze belangrijkste partner ben jij, samen met je buurt. Zonder jou, geen Buurkracht. Als buurtbewoner beslis je altijd helemaal zelf of en hoe je energie wilt besparen. Daarom werken we bijvoorbeeld met onafhankelijke energieadviseurs en eigen buurtbegeleiders.

Ook partner worden?

Buurkracht is blij met alle steun en samenwerking. Met overheden, maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties, buurtinitiatieven en anderen die iets willen doen voor de energietransitie.

Dit zijn onze landelijke en regionale partners

Buurkracht logo natuur milieu federatie

De Natuur & Milieu Federaties zetten zich met hart en ziel in voor een duurzame en gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen zij het verschil maken. De provinciale Natuur & Milieu Federaties in Drenthe en Brabant ondersteunen Buurkracht met raad en daad voor meer energiebesparing en schone energie.

Buurkracht logo nudge

Nudge is een sociale onderneming die burger- en buurtinitiatieven met een positieve en blijvende verandering in de maatschappij helpt te realiseren. Nudge doet dit door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Nudge helpt Buurkracht bij het vinden van energieke buurtbewoners en buurten.

Buurkracht mc logo rgb

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie geeft over milieu en energie in het dagelijks leven. Milieu Centraal controleert of de informatie en cijfers over besparen op buurkracht.nl kloppen.

Buurkracht hier ksf logo on white bg

Het Klimaatstraatfeest, een initiatief van het HIER klimaatbureau, is de grootste én leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het Klimaatstraatfeest helpt Buurkracht bij het vinden en enthousiasmeren van energieke buurtbewoners en buurten. 

Buurkracht cogas logo

Netwerkbedrijf Cogas brengt gas en elektriciteit bij de mensen thuis in Twente. En het bedrijf werkt samen met de regio aan de ontwikkeling van duurzame initiatieven en energieoplossingen. Ze ondersteunen Buurkracht daarom ook van harte met een buurtbegeleider in Twente, die alles weet van onder andere noaberschap.

Buurkracht grek logo

De Groninger Energiekoepel (GrEK) helpt dorpsverenigingen en energiecoöperaties bij het starten en uitvoeren van duurzaamheids- en energieprojecten. Ze zetten Buurkracht in om het dorpen en buurten makkelijk te maken samen energie te besparen, met een echte Groningse buurtbegeleider, mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.

Buurkracht logo rendo   duurzaam dichtbij

Rendo brengt gas en elektriciteit bij de mensen thuis in delen van Drenthe en Overijssel. Het bedrijf geeft al ruim 25 jaar duurzame energieadviezen en ondersteunt lokale en regionale initiatieven bij het besparen van energie. Tegenwoordig zelfs met een eigen buurtbegeleider die Buurkracht persoonlijk naar de regio brengt.

Buurkracht ewf

Energiewerkplaats Fryslân, een samenwerking tussen Doarpswurk, de Friese Milieu Federatie en Ús Koöperaasje, ondersteunt de ontwikkeling van duurzaamheidsinitiatieven op lokaal niveau. En met Buurkracht voegen ze daar gezamenlijke energiebesparing aan toe. Vanzelfsprekend met twee Fryske buurtbegeleiders, mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland.


Buurkracht heeft veel ervaring met buurt- en dorpsbewoners en wij hebben kennis van de lokale dynamiek hier in Groningen. We vullen elkaar geweldig aan.

Ada Kruiter, GrEK

Direct naar je Buurkrachtbuurt

Vul je postcode in om naar jouw eigen Buurkrachtbuurt te gaan.