wij begonnen onze eigen deelauto buurt bundel

 

“er is voor elk wat wils”

 

Autodelen is een duurzaam alternatief voor als je je auto niet dagelijks gebruikt. Of als je alleen voor je vakantie een ruime auto nodig hebt. In Midwolde zetten buren er samen met de plaatselijke autodealer een eigen deelautopool voor op. Ada Kruiter: “Er is voor elk wat wils.”

autodelen is al snel voordeliger

Het idee voor deelauto’s in Midwolde komt uit de koker van het bewonersinitiatief DuurZSaam Actief, een club waar Ada zich enthousiast voor inzet. “Een auto kost duizenden euro’s per jaar aan belasting, verzekering, benzine en afschrijving”, vertelt ze. “Autodelen is al snel voordeliger.”

 

“er staat inmiddels een aardig wagenparkje klaar”

De plaatselijke autodealer zag het meteen helemaal zitten om autodelen in het dorp mogelijk te maken. Het was even puzzelen en rekenen, maar in 2018 werd dan toch echt de Deelauto Buurt Bundel geïntroduceerd. Ada: “Voor deelnemers staat intussen een aardig wagenparkje klaar. Een hybride Audi A7, een elektrische Tesla S en Tesla X, een Audi A3 G-tron op groen gas en een BMW i3.”

 

“ik ben stukken goedkoper uit dan wanneer ik zelf een auto van die klasse zou aanschaffen”

 

Een groeiend aantal Midwolders doet mee. Ada zelf natuurlijk ook: “Ik rijd nu 2,5 dag per week in de hybride Audi A3. Met de Deelauto Buurt Bundel ben ik stukken goedkoper uit dan wanneer ik zelf een auto van die klasse zou aanschaffen. En het is nog beter voor het milieu ook!”

 

Ook aan de slag?

Delen: