Energieke Buurten Westerkwartier

Energie besparen met jouw buurt? De gemeente en Buurkracht zoeken jou!

Buurkracht 22140756 862413890599539 5662282863518934725 n

Energie besparen kun je doen om meerdere redenen. Het is goed voor je portemonnee en het milieu. Allemaal goede redenen, maar toch komt het er vaak niet van. Als we het samen aanpakken dan lukt het wel. Daarom zijn de gemeenten op zoek naar enthousiaste inwoners die mee willen bouwen aan het project Energieke Buurten Westerkwartier! Buurkracht helpt ons met een eigen buurtbegeleider, gratis acties, een eigen buurtwebsite en nog veel meer. Kunnen we op je rekenen? Want samen bereiken we meer!

Versterking gezocht M/V

Om acties van de grond te krijgen, zoeken we naar versterking van onze teams voor de periode van 10 weken. Heb je kennis van duurzame oplossingen? Of ben je een kei in het organiseren van buurtbijeenkomsten en het enthousiasmeren van buurtgenoten? Laat dan van je horen! 

 

Fors inzetten op verduurzaming, zegt wethouder Henk Bakker

10 mei 2018

Voor Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum, de vier gemeenten van het Westerkwartier, kan verduurzaming niet snel genoeg gaan. Het gasverbruik daalt er weliswaar, maar nog niet in het gewenste tempo. Daarom zetten de gemeenten er nu de turbo op met een buurtgerichte aanpak: Energieke Buurten Westerkwartier. In nauwe samenwerking met Buurkracht. Er is al een veelbelovende start gemaakt. De plannen zijn ambitieus: 10 procent minder gasverbruik door huishoudens in 2019. “Daarvoor zetten we fors in op verduurzaming van bestaande woningen”, zegt wethouder Henk Bakker van Zuidhorn. “Daar kunnen we grote slagen mee slaan. Verreweg de meeste woningen in onze gemeenten zijn van voor 1990. Als die goed geïsoleerd worden, is er minder gas nodig om ze te verwarmen. Met Energieke Buurten Westerkwartier verschuiven we naar de vraagkant: wat willen bewoners en hoe kunnen we hen daarbij ondersteunen?” >> Lees het hele artikel. 

 

Meer weten over Energieke Buurten?

Meer weten over wat Energieke Buurten jou te bieden heeft. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul het formulier in!
Buurkracht logo gemeente
Deelnemende gemeenten

Doe mee met Energieke Buurten 

Het project Energieke Buurten is een samenwerking van de Westerkwartier gemeenten en Buurkracht en is erop gericht om meer buurten in het Westerkwartier aan de slag te krijgen met het besparen van energie. De beste energie is tenslotte de energie die je niet gebruikt. Buurten gaan met behulp van een buurtbegeleider van Buurkracht aan de slag. De buurtbegeleiders helpen ons om onze energieplannen met plezier en succes uit te voeren. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Gemiddeld is dit € 575,- per jaar.

Buurkracht houdt van Groningen 

Buurkracht is al in 44 buurten actief in Groningen. Zo vind je Buurkracht bijvoorbeeld in Helpman-Oost, De Wijert en in de Noorderplantsoenbuurt. Maar ook in Midwolde, Winsum, Loppersum, Garnwerd en in Veendam hebben inwoners kennis gemaakt met Buurkracht. Wil je zien wat deze buurt- en dorpsbewoners samen voor elkaar hebben gekregen? Neem dan een kijkje op de buurtpagina's of op buurkracht groningen

Hoe werkt Buurkracht

Ben je nieuwsgierig naar wat Buurkracht voor jouw buurt of dorp kan doen? We helpen je graag opweg met onze kennis en support. Hier lees je meer over Buurkracht Groningen.

Ik wil meer weten over Buurkracht