welke buurt-acties zien we het meest

 

Elke dag zien we nieuwe acties in de buurkracht-app verschijnen. Acties die nogal wat van elkaar verschillen. Vorige week startte buren bijvoorbeeld een actie om samen elektrische laadpalen voor de straat te regelen. En eentje om met elkaar de chaos op het parkeerpleintje te lijf te gaan. En een om met de buurt samen het regenwater op te vangen. Maar welke acties zien we nu het meest?

4 veelvoorkomende acties

Hier zijn vier acties die buren vaak via de buurkracht-app regelen. Voor het gemak hebben we ze daarom als voorbeeld voor je in de app gezet. Voorbeelden van kant-en-klare activiteiten die je direct kunt starten en naar wens kunt aanpassen. Monique, Herman, Tom en Leida maakten er meteen al gebruik van!

 

1. samen eten met je buren

Ben je in een nieuwe buurt komen wonen of valt er wat te vieren? Hoe leuk is het dan om gezellig samen een hapje te eten? Dat is ook wat Monique uit Gorinchem dacht. Zij organiseert een gemeenschappelijk diner in haar buurt om elkaar wat beter te leren kennen.

Goed idee? Start heel gemakkelijk je eigen samen-eten-activiteit via het voorbeeld in de app.

 

“via de buurkracht app regel je het”

 

2. AED in je buurt

Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Overal in het land voeren buren crowdfundingacties om ook bij hen een AED te krijgen. Herman uit IJsselmuiden startte afgelopen week zelf zo’n actie. Veel succes!

De AED-activiteit staat kant-en-klaar voor je in de buurkracht-app. Start hem ook voor jouw buurt

 

3. geveltuintjes in de straat

Geveltuintjes zijn super populair. En de gemeente draagt er tegenwoordig vaak ook iets aan bij. Tom uit Harderwijk maakte vorige week handig gebruik van dit voorbeeld in de buurkracht-app. Slim om het nu te doen; heb je de handen op elkaar voor het einde van de winter!

Ook geveltuintjes in jouw buurt? Start nu jouw eigen activiteit.

 

 

4. zwerfvuil opruimen

Leida uit Arnhem maakte gebruik van het voorbeeld ‘zwerfvuil opruimen’ in de app. Ook iets wat buren vaak samen organiseren. De buurt wordt er schoner van en je ontmoet elkaar nog eens als buur. Aanradertje om een paar keer per jaar te doen. Er haken altijd weer buren aan.

Start de opruimactiviteit in de app en haak jouw buren aan.

Heb jij nog een andere populaire buurtactie in gedachte? Of wil je zien wat er in jouw buurt al voor activiteiten zijn? Download de buurkracht-app en bekijk de mogelijkheden.

Delen: