webinar

Proeftuinen aardgasvrij: van plannen naar actie

donderdag 15 april 2021
16.00-17.00 uur

 

 

De afgelopen weken is de discussie over aardgasvrije wijken stevig opgelaaid. Daarnaast staat de derde selectieronde voor de proeftuinen voor de deur; naar verwachting kunnen gemeenten vanaf juni weer aanvragen indienen. Veel gemeenten zoeken, in deze roerige tijd, naar het juiste vervolg op de eerste twee rondes. Hoe maak je nou goede plannen met de wijk en hoe worden ze ook echt ‘van de wijk’? Deze thematiek staat centraal in het webinar van donderdag 15 april.

 

actieve participatie noodzakelijk

Samen moeten we de energietransitie voor elkaar krijgen. Dit betekent ook dat we met elkaar keuzes moeten maken over de alternatieven van aardgas. Als gemeente kun je hierover geen besluiten nemen zonder dat bewoners hebben meegedacht; er is draagvlak nodig en dit vraagt om een democratisch proces. Door krachten te bundelen én stap voor stap aan de slag te gaan, haakt een brede groep aan en niet alleen degenen die al actief met verduurzaming bezig waren.

 

programma webinar

  • Wat leeft er nu écht onder gemeenten en bewoners?
  • Hoe vind je initiatiefnemers die zich willen bezighouden met een wijkplan aardgasvrij?
  • Hoe zorg je ervoor dat het draagvlak vergroot?
  • En hoe houd je bewoners enthousiast?

In het webinar delen wij onze kennis en expertise graag met u.

aanmelden

De webinar vindt plaats op donderdag 15 april om 16.00 uur en is met name interessant voor gemeenten en provincies.

zo krijg je het voor elkaar

Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Na zeven jaar praktische ervaring met het mobiliseren van buurtgenoten voor energiebesparing en vergroening, in meer dan 500 buurten in zo’n 150 gemeenten in Nederland, heeft Buurkracht een heldere visie over dit onderwerp ontwikkeld. Buurkracht begeleidt diverse buurten met hun wijkplan Aardgasvrij. Onder meer in Amsterdam, Eindhoven, Den Bosch en Deventer.

 

we hopen u binnenkort te zien!