zó ziet een succesvolle buurt- en wijkaanpak er uit
Buurt- en wijkaanpakken zijn hét instrument om bewoners te laten participeren, bijvoorbeeld in de RES. Maar hoe ziet zo’n aanpak eruit om dat doel ook daadwerkelijk te behalen? Waar moet een aanpak aan voldoen? Hoe vorm je een goed buurtteam en hoe zorg je ervoor dat bewoners enthousiast blíjven? En wat levert een buurt- of wijkaanpak eigenlijk op, en tegen welke investering? Speciaal voor gemeenten organiseert Stichting Buurkracht hierover op 10 en 15 juni een interactieve online Kennissessie.
> de sessies van 10 en 15 juni zitten vol; vanwege het animo organiseren we een extra sessie op dinsdag 22 juni van 15.30-17.00 uur. Stuur een bericht bij interesse of als u op de reservelijst wil voor 10 of 15 juni: floortje@buurkracht.nl
interactieve online Kennissessies
De Kennissessie is kleinschalig en interactief van aard. Zo is er voldoende gelegenheid om ervaringen te delen en om in te gaan op uw eigen dagelijkse praktijk en specifieke vragen. Interesse in de Kennissessie?
U heeft de keus uit twee momenten: donderdag 10 juni en dinsdag 15 juni, allebei van 15.30-17.00 uur. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar
floortje@buurkracht.nl, vergeet daarbij niet aan te geven welke datum uw voorkeur heeft.
Deze Kennissessies zijn interessant voor mensen werkzaam bij gemeenten en die zich bezighouden met bewonersparticipatie.
> de sessies van 10 en 15 juni zitten vol; vanwege het animo organiseren we een extra sessie op dinsdag 22 juni van 15.30-17.00 uur. Stuur een bericht bij interesse of als u op de reservelijst wil voor 10 of 15 juni: floortje@buurkracht.nl
programma Kennissessie
15.15 digitale inloop: ontvangst
15.30 introductie
15.45 roadmap: inzichten en kansen
teamvorming, ondersteuning, bijeenkomst: de juiste basis
wat levert een buurt- en wijkaanpak op?
17.00 digitale uitloop: nababbelen voor wie tijd heeft
Na afloop van de sessie weet u hoe u participatie op gang kunt brengen, kent u voorbeelden van succesvolle buurtinitiatieven en heeft u ideeën opgedaan om dit toe te passen in uw eigen gemeente.
bewoners doen graag mee
De meeste mensen willen zich inzetten voor in hun buurt. Alleen zijn, in de drukte van alledag, praktische handvatten en ondersteuning wenselijk. En juist in deze tijd leeft er grote behoefte onder burgers om bij te dragen aan het verbeteren van de maatschappij en is de saamhorigheid groot. Mensen hebben alleen vaak net dat ene zetje nodig om tot actie over te gaan én te actief te blijven.
zo krijg je het voor elkaar
Na zeven jaar praktische ervaring in burgerparticipatie in meer dan 500 buurten in zo’n 150 gemeenten in Nederland, heeft Stichting Buurkracht een heldere visie ontwikkeld hoe mensen te vinden, enthousiasmeren en activeren. Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken.