Webinar:
buurten vergroenen, hittestress en wateroverlast verminderen
dinsdag 2, 9 en 23 maart 2021
klimaatadaptatie – save the date!
nu is hét moment om samen de buurt te vergroenen
De lente en zomer komt er weer aan en daarmee dus ook hittestress en wateroverlast. Wist u dat u de negatieve effecten hiervan drastisch kunt verminderen door inwoners van uw gemeente te mobiliseren samen hun buurten te vergroenen?
kleine Groensessies
Tijdens onze klein opgezette Groensessies krijgt u als deelnemer de ruimte om uw uitdagende vraag in te brengen en mee te discussiëren over ‘samen vergroenen’. Stichting Buurkracht deelt tips en informatie waarmee u bewoners in beweging kunt brengen.
De Groensessies vinden plaats op 2, 9 en 23 maart aanstaande, om 16.00 uur. Binnenkort kunt u zich via deze pagina aanmelden. Wilt u dat nu al doen, mail dan naar floortje@buurkracht.nl. Deze Groensessies zijn met name interessant voor gemeenten en waterschappen.
programma Groensessies
15.45 digitale inloop: ontvangst
16.00 introductie en presentatie van de ingebrachte vragen
16.15 interactief: in hoeverre slagen de aanwezigen er in om bewoners te activeren voor vergroeningstrajecten en welke meerwaarde ziet u daarbij?
16.30 interactief: wat gaat er goed en waar loopt u tegenaan?
16.45 interactief: hoe zou u meer bewoners, die een actieve bijdrage leveren, willen vinden
om meer groene meters te maken?
16.30 interactief: wat gaat er goed en waar loopt u tegenaan?
16.45 interactief: hoe zou u meer bewoners, die een actieve bijdrage leveren, willen vinden
om meer groene meters te maken?
17.00 digitale uitloop: nababbelen voor wie tijd heeft
juist nu
Groen was al populair, maar nu in coronatijd en óók daarna, willen mensen niets liever dan naar buiten en hun omgeving mooier en gezelliger maken. Een ideaal moment om op in te springen als gemeente of waterschap.
bewoners doen graag mee
De meeste mensen zijn zeer positief over groen in de buurt. Ze weten alleen vaak niet hoe ze daar zelf aan moeten beginnen, denken dat het duur is en veel tijd kost, en geven het dagelijkse leven voorrang. Een klein zetje is meestal genoeg om mensen in beweging te krijgen.
zo krijg je het voor elkaar
Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Na zeven jaar praktische ervaring met het mobiliseren van buurtgenoten voor energiebesparing en vergroening, in meer dan 500 buurten in zo’n 150 gemeenten in Nederland, heeft Stichting Buurkracht een heldere visie over dit onderwerp ontwikkeld.