wat voor een buur ben jij?

 

Of je nou in een villawijk woont, een lekker ouderwetse volksbuurt, een vissersdorp, een buitenwijk of een historisch centrum van een studentenstad, bewoners maken de sfeer. Jij dus ook. Maar op welke manier? Waar zit jouw buurkracht? Check het met de buurttype test.

de buurttype test

Kies de drie stellingen die het beste bij je passen:

  1. Ik hou van gadgets. De nieuwste snufjes vind je bij mij thuis.
  2. Plannen zijn er om uit te voeren, dus waar wachten we nog op?
  3. Als ik ergens aan meedoe, zoek ik wel uit hoe het werkt en wat het oplevert.
  4. Ik hak makkelijk knopen door. Beter een beslissing dan geen beslissing.
  5. Als mijn buren een helpende hand nodig hebben, kun je op mij rekenen.
  6. Duurzaamheid is leuk, maar het is nog leuker als je er zelf ook wat aan (terug)verdient.
  7. Voor de laatste nieuwtjes in de buurt moet je bij mij zijn.
  8. Een feestje of BBQ in de buurt? Ik ben erbij. Gezellig!
  9. Als er iets geregeld moet worden, laat dat dan maar aan mij over!
  10. Met mijn enthousiasme krijg ik altijd mensen op de been.

 

verbinder, aanpakker of onderzoeker?

Gekozen? Check hieronder welk buurttype jij bent!

 

hallo buurtverbinder!

Stelling 5, 7, 8 en 10 gekozen? Jij bent een echte sfeermaker in de buurt, een sociaal dier. Hoe meer buurtcontact, hoe liever. Met iedereen knoop je een praatje aan, gewoon uit interesse. Je weet dan ook precies wie waar woont en bent op de hoogte van alle laatste nieuwtjes over al je buren. Je staat altijd klaar om je buren te helpen. En als er iets georganiseerd moet worden, weten ze jou te vinden. Niet omdat je nou zo wilt uitblinken, maar met jou erbij is het een stuk leuker!

niet te missen, de buurtaanpakker

Herken jij je in stelling 2, 4 en 9? Dan is niet lullen maar poetsen jouw ding. Je bent een echte ondernemer. Als iets je niet bevalt in de buurt, ga je niet zitten wachten tot het zichzelf oplost, maar steek je je handen uit de mouwen. Idem als er plannen zijn om iets leuks of nuttigs met de buurt te doen. Je overziet wat er moet gebeuren om een klus te klaren en gaat daar direct mee aan de slag. Stilstand is achteruitgang. En je aarzelt niet om je netwerk aan te spreken om iets geregeld te krijgen. Daar heeft je buurt maar geluk mee!

de enige echte buurtonderzoeker

Heb jij meer met stelling 1, 3 en 6? Dan ben jij echt van de inhoud en zoek je graag alles tot in de puntjes uit voordat je in actie komt. Technisch én financieel. Als jij bijvoorbeeld zegt dat bepaalde zonnepanelen goed zijn, kan je buurt erop vertrouwen dat dit zo is. Bij buurtactiviteiten werp jij je op als penningmeester, en als je buren hulp kunnen gebruiken bij de keuze of installatie van apparatuur, of gereedschap willen lenen, ben jij de aangewezen persoon. Zo iemand wil iedereen in zijn buurt!

Aan de slag met jouw buurkracht?

Delen: