wat doet Stichting Buurkracht voor buren?

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren om samen hun buurt leuker, groener, mooier, veiliger, duurzamer en gezelliger te maken. Want buren weten vaak zelf het beste wat de buurt nodig heeft. Al is het soms wél fijn om daarbij een beetje hulp te krijgen. Vanuit de gemeente of vanuit Stichting Buurkracht bijvoorbeeld. Hieronder lees je wat Stichting Buurkracht voor jou kan betekenen:

  • gratis buurkracht-app om activiteiten regelen met de buren
  • ideeën en inspiratie
  • hulp bij energie besparen met je buren
  • hulp om je buurt te vergroenen
  • bij de gemeente aankloppen voor jouw buurtinitiatief
bakkie met de buren

1. gratis buurkracht-app om activiteiten te regelen met de buren

Gratis voor alle buren in Nederland: de buurkracht-app. Lijkt een beetje op Nextdoor, maar dan van eigen bodem en leuker. De buurkracht-app is vooral handig als je samen iets wilt doen of regelen, denk aan een buurtbarbecue of een straatopschoondag. In buurten waar veel buren in de app zitten, werkt het geweldig. Dus heb je een leuke activiteit: verzamel je buurtgenoten in de app en je bundelt de krachten en de gezelligheid. Reuze handig in coronatijd. Hier kun je de buurkracht-app downloaden.

2. ideeën en inspiratie

Op buurkracht.nl en via Twitter en Facebook delen we de leukste, bijzonderste, liefste, slimste, creatiefste en mooiste buurtinitiatieven en burenacties. Om enerzijds een pluim uit te delen aan de buren die dat steeds weer voor elkaar boksen en anderzijds om andere buren op ideeën te brengen. Soms geven we attenties weg voor acties in de buurt, zoals stoepkrijt, bloemzaadjes of een groenwandeling door de buurt met een expert. Hier vind je een aantal inspirerende verhalen van buren.

maatschappelijke organisatie

We helpen buren niet alleen om hun eigen buurkracht in te zetten, we helpen ze ook om er steun bij te krijgen van hun gemeente. Als buren hun buurt willen vergroenen bijvoorbeeld, als buurtgenoten samen hun huizen wil isoleren of als ze een coöperatie willen oprichten.

Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie. Voor buren zijn wij altijd gratis. Om onze activiteiten te financieren, vragen we gemeenten bij te dragen als we initiatieven begeleiden. Hieronder lees je welke soort initiatieven wij begeleiden.

3. hulp bij energie besparen met je buren

Wil je met je buren samen je huis isoleren of aan de zonnepanelen? Weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Wij hebben hier al honderden buurten met groot succes bij begeleid. Heb je ideeën of plannen, laat het ons gerust weten via roxanne@buurkracht.nl. Dan gaan we kijken of we met jou en je buren aan de slag kunnen!

4. hulp om je buurt te vergroenen

Spreekt het idee van groene daken je aan? Of wil je groene plantsoenen in je buurt? Zodat er minder overlast is van regen en hitte en je buurt een heerlijk aangename plek wordt? Heb je ideeën of plannen, laat het ons weten via irmy@buurkracht.nl. We bekijken samen wat er mogelijk is en of we jouw buurt kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen!

5. bij de gemeente aankloppen voor jouw buurtinitiatief

Stichting Buurkracht maakt er werk van om buren met ideeën en plannen op het gebied van verduurzaming in contact te brengen met gemeenten. Ook begeleiden we buren die energie- of dorpscorporaties willen oprichten. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met maarten@buurkracht.nl.

Stichting Buurkracht

Wij geloven in de kracht van buren om samen hun buurt mooier, beter, groener, veiliger en gezelliger te maken. Daarom helpen we buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en vergroten. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met de handige buurkracht-app, leuke acties, slimme tips en onze nieuwsbrief bijvoorbeeld.

Delen: