gezelligheid in de buurt wat kan er eigenlijk wel

 

Het blijft nog even volhouden, creatief zijn en omdenken. Veel dingen die we gewend zijn en graag doen, kunnen op dit moment niet. Samen borrelen in de buurt, een bingospel organiseren, lekker uit eten met een clubje vrienden of koken voor de hele familie. Maar als je even verder kijkt, kan er eigenlijk ook weer heel veel wél. Dingen waar je misschien niet meteen aan denkt.

krijten op de stoep fleurig en gezellig

2 kerstkaartjes rondbrengen!

Nu het kouder wordt, kom je niet iedereen meer tegen op straat. Hoe zie je je buren dan nog wel? Wat denk je hiervan: maak of koop leuke kerstkaarten en ga langs de deuren. Bijvoorbeeld met een schepnetje, op afstand, zodat je ze toch persoonlijk kunt afgeven en meteen een praatje kunt maken. Gezellig en je hoort meteen even hoe het met iedereen gaat.

4 maak elkaar alvast vrolijk met bollen

Het is de tijd om de bollen te planten! Of; Het kan nog nét: voorjaarsbollen planten. Zet ze in een vorstvrije week in je eigen tuin, in potten, of gewoon in een middenberm “Dat was zwaar werk, bloembollen planten in een middenberm. Wat een compacte grond! Maar nu staan hier en in de perkjes op het plein meer dan 500 (!) bollen. Verwilderend ook nog, dus dat zal begin volgend jaar een feestje worden,” aldus de Guerilla Gardeners.

1 regel zwaaistenen of zwaaikleurplaten voor je straat

In Sleeuwijk liggen ze al: zwaaistenen. Ze toveren een glimlach op het gezicht van voorbijgangers, en vooral ook van de bewoners van het Merwedehuis: “Hoe fijn is het als er ook na de coronatijd naar ons gezwaaid wordt door mensen en kinderen uit de buurt.” Ook leuk: print een paar zwaaikleurplaten, deel ze uit en zet een zwaaispeurtocht uit.

3 laat een foodtruck langskomen voor de buurt

Dit past zeker helemaal in je straatje! Het is super simpel om een foodtruck voor je buurt te regelen. En helemaal veilig. Saskia uit Rotterdam: “Ik kreeg een briefje in de bus dat er een foodtruck zou komen. Ik heb meteen een bestelling geplaatst en op de afgesproken tijd stond het voor me klaar.” En zo kom je elkaar op straat ook nog even tegen.

5 zet een ruilkastje in de straat

Hoe leuk is dat. Zo’n kastje met boeken erin om te lenen of te ruilen. En je kan daar nog veel meer mee doen. Je kunt er verpakte koekjes in leggen, voor de kids in de straat. Of stekkies, … misschien iets minder geschikt voor de winter . Stoepkrijt, een puzzel of een springtouw, om mee te spelen: met zo’n buurtkastje heb je altijd wat leuks bij aan hand!

Regel jij ook wel eens iets leuks? Wij helpen je graag een handje met posters, flyers, de buurkracht-app en soms zelfs met een toepasselijke attentie. Staat jouw idee er niet bij? Laat het ons weten!

Delen: