wat doen buren in Nederland zoal samen?

 

We hebben heel veel bezige buurtjes in ons land. Er gaat geen dag voorbij of er zijn leuke, ontroerende, gezellige, nuttige of overheerlijke burenactiviteiten te beleven. Van samen exposeren tot het opzetten van een natuurspeelplaats in de wijk. Hartverwarmend mogen we wel zeggen.

koken met kids

Dat koken met kinderen leerzaam, leuk en lekker is, weten ze bij buurtinitiatief Schiezicht in Rotterdam. Kinderen beslissen mee over het menu, ze leren koken met verse en gezonde ingrediënten en het is hartstikke gezellig. Ze mogen hun diner natuurlijk zelf opeten. Ouders, overige familie en buren kunnen allemaal aanschuiven.

 

burenkunst

Twee buren uit Nieuwegein organiseren een expositie van creatief werk dat door hun buurtbewoners is gemaakt. Nancy en Jasmijn willen hun buurt hiermee in een positief zonnetje zetten.

 

natuurspeelplaats

Nienke en John uit De Worp in Deventer zagen wel wat in een natuurspeeltuin. Ze vroegen iedereen in de wijk om met ideeën te komen en daar werd flink op gereageerd. Ze kregen steun vanuit de werkgroep Waanders en de gemeente. Na heel veel overleg, geregel en procedures lukte het uiteindelijk: de avontuurlijke speelplek Woeste Willem is geopend.

 

straatschaken

Peter en Joost uit de Staatsliedenbuurt in Amsterdam hebben het voor elkaar gekregen dat er bij het Van Beuningenplein een straatschaakbord wordt aangelegd. Ze startten een handtekeningenactie en beargumenteerden onder meer dat schaken goed is voor het kinder- en volwassenenbrein. En met succes.

 

lief en leed

Buurvrouwen Bianca en Wendy uit Alblasserdam beheren samen een lief-en-leed-pot voor de straat. “We geven elkaar tips over buren die we aandacht kunnen geven. Zo hebben we een gezin waar een tweeling was geboren, verrast met twee kleine kledingsetjes. Leuk toch, om zo een felicitatie te geven vanuit de straat?” Het potje is ter beschikking gesteld door Stichting Welzijn Alblasserdam.

Geïnspireerd om ook aan de slag te gaan in jouw buurt? Zet de eerste stap en

Delen: