vijf leuke dingen om thuis te doen deze zomer

 

De komende vakantieperiode blijven meer mensen thuis dan gewoonlijk. En dat heeft misschien meer voordelen dan je denkt, ondanks de veiligheids-regels die we nog wel even zullen houden.

Want, als de kinderen bij hun vriendjes aanbellen om te spelen, wordt er gewoon opengedaan. En als je zin hebt om op straat in de zon een praatje te maken, dikke kans dat je iemand tegen het lijf loopt met hetzelfde idee. Kortom, laat maar komen, die zomer!

 

bakkie met de buren

bakkie met de buren

Nieuw in de buurkracht-app is de bakkie-met-de-buren-activiteit. Leuk om spontaan te organiseren of om een vast wekelijks moment te prikken, waar buurtgenoten op kunnen aanhaken. Je vindt de actie in de buurkracht-app.

 

zomerse buurtBBQ

De ultieme buurtactiviteit voor de zomer: gezellig samen barbecueën. En de voorpret is vaak al net zo leuk. Datum prikken, taken verdelen, de plek kiezen, buren uitnodigen, inkopen en hopen dat het niet regent.

 

samen bellenblazen

Altijd gezellig, leuk om te doen en veel heb je niet nodig: bellenblaas, een paar kids en laat het feest maar beginnen. Afgelopen 10 mei was het Bellenblaasdag en dat viel al in veel buurten in goede aarde. Initiatiefneemster Marije verzamelde een clubje buren met hun kinderen: “Ik had 16 bellenblaasflesjes mee én extra sop gemaakt, en alles was helemaal op. Was heel leuk.” Ook bellenblazen? We hebben de actie al voor je voorbereid in de app. Dus starten, klikken en klaar!

 

buurtbieb

Een heerlijke zomerse dag en dan lekker wegdromen in het boek dat je uit de buurtbieb hebt gescoord. Zelf ook een minibieb maken? Of boeken ruilen met je buren? Start deze activiteit en ieders boeken vinden hun weg naar nieuwe lezers in de buurt.

 

waterballet op straat

Als het weer zo warm wordt als vorige zomer en de zomer daarvoor, dan is dit dé oplossing voor een hete middag: verzamel de kinderen uit de buurt, pak de tuinslang, vul wat emmers en sproeien maar. Gegarandeerd succes!

 

ook zo’n leuke buurtactie starten?

Kijk in de buurkracht-app en je komt een heleboel leuke kant-en-klare activiteiten tegen. Met een paar klikken start je ze!

Delen: