deze vijf activiteiten doen buren graag samen

 

Steeds meer buren gebruiken de buurkracht-app om hun buurt mooier, groener, beter, veiliger en duurzamer te maken. Bepaalde buurtacties zijn duidelijk populair. Misschien zit er ook wel iets voor jouw buurt tussen.

AED voor de buurt

Nederland loopt warm voor de buurt-AED. In veel buurten zetten buren crowd fundingacties op om de benodigde financiering met elkaar binnen te halen. Ze vinden een goede plek om de AED te plaatsen en regelen vrijwilligers die het apparaat kunnen bedienen. Bij een aantal buren in Barsbeek verliep dit wel heel erg succesvol.

samen zonnepanelen regelen

Overal in het land werken buurtgenoten samen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Zij regelen een mooi aanbod voor hun buurt. In Dalfsen plaatsten buren “zonnebloemborden” in de tuin. Deze borden lieten zien hoeveel energie de buren jaarlijks besparen met hun zonnepanelen. Dat bracht het gesprek wel op gang. Weer tientallen daken met zonnepanelen erbij!

 

het park opknappen

Groen in je buurt maakt gelukkig. Zo denken veel buurtbewoners erover. Zij trekken de stoute schoenen aan en regelen speeltuintjes, moestuinen of ze organiseren een jaarlijkse plantdag, “Daar krijgen we ook wat voor terug: als het seizoen daar is, valt er genoeg te plukken waar we lekker van kunnen eten.”

je huis isoleren

Waarom je huis warm stoken als je huis lek is? Isolatie is populair en om dat te regelen trekken buren in honderden wijken met elkaar op. In Winschoten bijvoorbeeld. Daar waren maar liefst 50 buurtgenoten geïnteresseerd in het speciale isolatieaanbod dat door buren was geregeld.

 

schoonmaakactie

Niet alleen tijdens de Landelijke Opschoondag trekken buren erop uit om hun buurt weer een beetje op te frissen. In veel buurten is het een goede gewoonte om jaarlijks samen de prikstok op te pakken. Zo ook in De Moeren in Breda. “Er komen elk jaar meer mensen bij. Zo leer je elkaar ook nog eens kennen!”

 

Geïnspireerd om ook aan de slag te gaan in jouw buurt? Zet de eerste stap en

Delen: