verrast hoeveel buren samen wéten

 

Samen met je buren naar je energieverbruik en bespaarmogelijkheden kijken, dat doe je tijdens een EnergyParty. Onder begeleiding van een gespreksleider die slimme inzichten geeft. Het werkt verrassend goed.

krijten op de stoep fleurig en gezellig

nieuwe inzichten

“Ik vond de EnergyParty heel plezierig én heel informatief,” vertelt Arend Jan Klinkhamer uit Nuenen. Hij deed mee aan een van de eerste EnergyParty’s dit jaar. “De party heeft mijn ideeën om mijn huis verder te verduurzamen versterkt.” Bijna alle deelnemers besparen na hun party tientallen tot honderden euro’s op hun energielasten. Gewoon door kleine veranderingen als tochtstrips, een brievenbusborstel of een stand-by-killer.

 

serieuze winst behalen

Een EnergyParty kan ook inspireren tot grotere aanpassingen aan het huis. Arend Jan: “Ik heb al zonnepanelen en een regenton. Ik let op mijn verbruik. Maar ik wil graag meer doen. Zo loop ik al een hele poos met het idee rond om het dak te isoleren.” De persoonlijke verhalen tijdens zijn EnergyParty overtuigden hem ervan om zich daar nu eens serieus op te oriënteren.

 

hoe een EnergyParty werkt

Tijdens een (online) EnergyParty bekijken zes tot acht deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden, aan de hand van een energieverbruik-vergelijking en energiekaarten. Een professionele gespreksleider begeleidt de party. Na afloop heeft iedereen een persoonlijk actieplan voor besparingen die passen bij ieders eigen mogelijkheden. En de ervaring leert dat bijna iedereen tot actie overgaat.

 

in heel het land

EnergyParty’s worden door tientallen gemeenten aangeboden. Op dit moment kun je er een voor jou en je buren aanvragen in Amersfoort, Assen, Breda, Den Bosch, Deventer, Geldrop-Mierlo, Hollands Kroon, Meierijstad, Nissewaard, Nuenen, Oss, Rotterdam, Veldhoven, Venray en Wassenaar. En er komen wekelijks gemeenten bij.

 

meer weten?

Staat jouw gemeente er niet tussen en wil je toch een EnergyParty aanvragen, neem dan gerust contact met ons op. Stichting Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt gezonder, mooier, veiliger en gezelliger te maken.

Delen: