Vacature Manager operations | lid MT

 

36-40 uur

Ben jij ondernemend en maatschappelijk betrokken en sta je te popelen om de verborgen kracht van Nederland in actie te brengen? Dan zoekt Buurkracht jou!

Buurkracht is een maatschappelijke onderneming die buren in Nederland verbindt en activeert zodat ze samen hun buurt mooier, duurzamer, veiliger en gezelliger maken. Buurkracht slaat de brug tussen bewoners en overheid in een tijd waarin de overheid een steeds groter beroep doet op bewoners, maar waar het onderlinge vertrouwen juist minder is geworden. We leren bewoners zich goed te organiseren en ambtenaren te vertrouwen op de kracht van buren. Dat gaat niet vanzelf. En toch hebben we in de afgelopen 10 jaar al meer dan 700 buurten geactiveerd om samen zonnepanelen te leggen, huizen te isoleren, de buurt te vergroenen en ga zo maar door. Buurkracht wil verder professionaliseren en doorgroeien, zodat we op nog veel meer plekken de kracht van de buren activeren.

 

Dit ga je doen

Als Manager Operations ben je onderdeel van het MT en maak je strategische keuzes die horen bij de professionalisering en groei van Buurkracht. Daarnaast lever je een essentiële bijdrage om de komende jaren in heel Nederland buurkracht te ontwikkelen.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten in de buurten en hiermee gepaarde omzet. Je geeft leiding aan het team van zeer zelfstandige buurtbegeleiders (zij verbinden en activeren mensen in buurten met elkaar). Jij verbindt dit team van buurtbegeleiders en houdt overzicht. Daarnaast breng je structuur, zorg je voor goede coaching en persoonlijke ontwikkeling en faciliteert/optimaliseert de werkomgeving voor wat betreft tools en processen. Het doel is dat jouw team efficiënter en effectiever wordt in het ondersteunen van buurten én dat het team groeit, zodat we meer buurten kunnen activeren en ondersteunen.

Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies en het Rijk. Je begrijpt heel goed hoe zij georganiseerd zijn, welke belangen er spelen en welke voorwaarden nodig zijn om als gemeente daadwerkelijk bewoners van onderop te faciliteren. En aan de andere kant begrijp je ook heel goed wat ervoor nodig is om buurtbewoners (vrijwilligers) met elkaar te laten samenwerken. Je vertaalt deze verschillende belangen en uitgangspunten naar het werk van de buurtbegeleiders zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Je werkt nauw samen met onze relatiemanager en communicatieadviseurs, die de buurtbegeleiders ondersteunen. Samen met hen en de buurtbegeleiders beheer je de opdrachtenportfolio van Buurkracht en kijk je vooruit naar wat komen gaat.

 

Dit neem je mee

 • Commerciële en sterke sociale vaardigheden;
 • Je bent een teambouwer, een echte verbinder, zet mensen in hun kracht en durft ook aan te spreken als onvoldoende gerealiseerd wordt;
 • Aantoonbare ervaring met advies/consultancy;
 • Aantoonbare coaching- en managementervaring;
 • Affiniteit met bewonersparticipatie en duurzaamheid;
 • Relevante opleiding en werkervaring op HBO/WO-niveau;
 • Een netwerk bij gemeenten en provincies is een pré;
 • Optimisme, veerkracht en humor.

Wie zijn wij?

Buurkracht activeert bewoners op allerlei relevante thema’s in de buurt, zoals duurzaamheid, groen, mobiliteit en zorg. Dit doen we door ons resultaatgerichte proces met ondersteuning van (online) communicatie tools en begeleiding van onze buurtbegeleiders. Met succes, want inmiddels hebben meer dan 700 buurten door heel Nederland zich aangesloten. We zijn een scale-up en we willen groeien naar een organisatie die in heel Nederland buurkracht opwekt én versterkt. Op onze website kun je een aantal mooie voorbeelden hiervan vinden.

En als organisatie geloven we in de kracht van ons team. Wat we in de buurten proberen te realiseren doen we ook intern. We zijn dus een warm en hecht team met persoonlijke aandacht voor elkaar.

Onze opdrachtgevers

Gemeenten, het Rijk en provincies schakelen Buurkracht in om bewoners te activeren. Overheden hebben doelstellingen op gebied van klimaat, duurzame energie, hittestress en wateroverlast en hebben daarnaast bewonersparticipatie hoog op de agenda staan. Buurkracht brengt de werelden samen door bewoners in de gelegenheid te stellen deze doelstellingen zelf op te pakken en verandering te maken van onderop.

Dit kan je van ons verwachten

 • Een inspirerende en uitdagende werkomgeving waar maatschappelijk ondernemen centraal staat;
 • Hybride werken;
 • OV business card en kantoor direct naast Utrecht CS;
 • Elektrische lease auto;
 • Een marktconform salaris passend bij MT-rol;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling.

Wil je deel uitmaken van een organisatie die alle buren met elkaar verbindt? Kortom, een organisatie die Nederland van onderop in beweging brengt, duurzamer maakt en dus echt impact heeft? Schrijf dan een motivatie en stuur deze samen met je CV naar sollicitatie@buurkracht.nl.

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Roel Woudstra (06 5430 4973)