Vacature Community Manager (Buurtbegeleider) Noord-Holland

 

32 – 40 uur

Ter versterking van ons buurtbegeleiders-team zoeken we een ondernemende buurtbegeleider.

 • Ben jij een echte verbinder en word je blij van concrete acties en resultaten?
 • Wil jij een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland?
 • Geloof je in de kracht van buren? Het land van onderop in beweging brengen?
 • Werk je graag zelfstandig en in een team van gedreven professionals?

Dan is Buurkracht op zoek naar jou!

 

Dit ga je doen

In iedere buurt en wijk is buurkracht op te wekken; de kracht van buren, die samen hun buurt mooier, beter en fijner maken. Als buurtbegeleider vind je de actieve, enthousiaste buren en vorm je van hen een buurtteam. Dit zijn de buurtbewoners die het verschil willen maken.

Aan de hand van een afgebakend proces en verschillende communicatiemiddelen, begeleid je deze buurtteams bij de actie die zij opzetten om hun buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Je enthousiasmeert hen om de rest van de buurt te mobiliseren en daarmee de impact zo groot mogelijk te maken. Gedacht moet worden aan acties om je woning beter te isoleren, de buurt groener te maken, zonnepanelen aan te schaffen, maar ook plannen te maken voor de herinrichting van de wijk. Zo’n actie noemen we een buurt- of wijkaanpak.

Je bent samen met de communicatieadviseur verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de buurt- en wijkaanpakken. Naast dat je in contact staat met de buurtbewoners, ga je ook een duurzame relatie aan met de gemeente en zit je samen met de relatiemanager bij hen aan tafel voor afstemming.

Buurtbewoners zijn in de lead en Buurkracht biedt hen (proces)ondersteuning. Omdat buurtbewoners op vrijwillige basis deelnemen aan een buurtteam, werk je als buurtbegeleider soms in de avond. Deze avonduren zijn te compenseren met uren overdag.

De functie van buurtbegeleider binnen Buurkracht is dynamisch, inspirerend, afwisselend, veeleisend, maar geeft voornamelijk erg veel energie.

 

Dit neem je mee

 • Ondernemerschap;
 • Aantoonbare ervaring met begeleiden van vrijwilligers en groepsprocessen;
 • Affiniteit met duurzaamheid;
 • Relevante werkervaring en opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • Projectmanagement vaardigheden;
 • Positiviteit, veerkracht en humor.

Wie zijn wij?

Bij Buurkracht geloven we dat buren samen hun buurt mooier, beter en fijner kunnen maken. Buurkracht vindt initiatiefnemers, verbindt buurtbewoners en enthousiasmeert hen om in actie te komen. Dit doen we op allerlei relevante thema’s in de buurt, met de grootste focus op duurzaamheid en groen. En met succes, want inmiddels hebben ruim 600 buurten door heel Nederland zich aangesloten. We zijn continue op zoek naar nieuw talent en willen groeien naar een organisatie die in heel Nederland buurkracht opwekt en versterkt.

Onze opdrachtgevers

Gemeenten, het Rijk en provincies schakelen Buurkracht in om bewoners te activeren. Overheden hebben doelstellingen op gebied van klimaat, duurzame energie, hittestress en wateroverlast en hebben daarnaast bewonersparticipatie hoog op de agenda staan. Buurkracht brengt de werelden samen door bewoners in de gelegenheid te stellen deze doelstellingen zelf op te pakken en verandering te maken van onderop.

Dit kan je van ons verwachten

 • Een inspirerende en uitdagende werkomgeving waar maatschappelijk ondernemen centraal staat;
 • Een salaris tussen de € 3.000,- en € 4.000,- (op basis van fulltime en afhankelijk van kennis en ervaring) en middelen die passen bij een dynamische functie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en (duurzame) pensioenregeling;
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Buurkracht biedt een doorlopend trainingsprogramma aan.

 

Zin om echt impact te maken? Solliciteer als je deel wilt uitmaken van een organisatie die alle buren met elkaar verbindt en Nederland van onderop in beweging brengt en duurzamer maakt!

Schrijf een motivatie en stuur deze samen met je CV naar sollicitatie@buurkracht.nl.

Heb je nog vragen? Bel met Marcel Kennis: 06-55 55 2665