Vacature Adviseur/Verkoper – Noord Nederland

32 – 40 uur

Ondernemend, maatschappelijke betrokken en resultaatgericht

Ben jij een ondernemend en maatschappelijk betrokken mens en sta je te popelen om de verborgen kracht van Nederland in actie te brengen?

Dit ga je doen

Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Jij zorgt dat je jouw klanten – de gemeenten – heel goed begrijpt, zodat je weet hoe wij ze goed kunnen helpen. Je bouwt een vertrouwensrelatie op, adviseert, neemt drempels weg en pakt door.

In jouw regio zorg jij ervoor dat Buurkracht een logische keuze wordt voor de gemeenten waarin jij en je team actief zijn of willen worden. Je zorgt ervoor dat je weet wie allemaal een rol spelen in het besluit om Buurkracht in te zetten, dat je uitvraagt hoe zij aankijken tegen bewoners participatie en dat ze bij het participatievraagstuk direct (ook) aan Buurkracht denken. Daarnaast is het streven uiteraard dat de opdrachtgever na afloop zeer tevreden is over de behaalde resultaten. Wees je bewust dat Buurkracht zich bevindt op een markt die nog ontwikkeld moet worden. In jouw rol als verkoper is daarom een proactieve houding vereist.

Daarnaast werk je hecht samen met je collega’s (community managers en communicatieadviseur) in het regioteam. Je bespreekt de kansen en opdrachten die er aan komen met het hele regioteam. In ditzelfde team bespreek je het verloop van de uitvoering van de opdrachten en check je of zowel de klant als de community manager blij en tevreden is met de voortgang. Resultaat staat voorop en jij weet dat plezier daar een belangrijke rol in speelt.

Naast de activiteiten in je regio spar je regelmatig met de verkoopcollega’s in de andere regio’s. Wat werkt in hun regio’s waar jij baat bij kan hebben en vice versa? Welke ontwikkelingen bespeuren jullie in de regio’s en wat betekent dit voor Buurkracht als geheel en/of de specifieke regio? Welke trend ontwaar je in hoe we onze opdrachten uitvoeren en hoe kunnen we daarin klanten nog beter van dienst zijn. En natuurlijk: wat is er nog meer nodig om Nederland nog fijner en sneller in beweging te krijgen?

Dit neem je mee!

 • Ondernemerschap;
 • Aantoonbare ervaring met consultative selling
 • Plezier in complexe verkooptrajecten
 • Affiniteit met duurzaamheid en bewonersparticipatie;
 • Relevante opleiding en werkervaring op minimaal HBO niveau;
 • Een netwerk bij gemeenten en provincies in de regio is een pre;
 • Positiviteit, veerkracht en humor.

 

Wie zijn wij?

Bij Stichting Buurkracht geloven we dat buren samen hun buurt mooier, beter en fijner kunnen maken. Buurkracht vindt initiatiefnemers, verbindt buurtbewoners en enthousiasmeert hen om in actie te komen. Dit doen we op allerlei relevante thema’s in de buurt zoals duurzaamheid, groen, mobiliteit en zorg. Met succes, want inmiddels hebben meer dan 600 buurten door heel Nederland zich aangesloten. We zijn een scale-up en we willen groeien naar een organisatie die in heel Nederland buurkracht opwekt én versterkt.

 

Onze opdrachtgevers

Overheden, zoals Rijk, provincies en gemeenten hebben doelstellingen op het gebied van klimaat, duurzame energie, hitte stress en wateroverlast. Zij zien het belang van bewonersparticipatie, maar weten vaak nog niet zo goed hoe. En bewoners willen graag een mooiere en duurzamere buurt. Wij brengen deze werelden samen door ons resultaatgerichte proces met ondersteuning van (online) communicatie tools en begeleiding van onze community managers.

 

Dit kan je van ons verwachten

 • Jij bouwt mee aan een sociaal en duurzaam Nederland;
 • Een inspirerende en uitdagende werkomgeving waar maatschappelijk ondernemen centraal staat;
 • Een marktconform salaris en middelen die passen bij een dynamische functie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling;
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

 

Wil je deel uitmaken van een organisatie die alle buren met elkaar verbindt? Kortom, een organisatie die Nederland van onderop in beweging brengt, duurzamer maakt en dus echt impact heeft? Schrijf dan een motivatie en stuur deze samen met je CV naar sollicitatie@buurkracht.nl.

Heb je nog vragen? Mail of bel met Roel Woudstra: roel@buurkracht.nl / 06-54304973.