update

buurt-AED

 

Op 23 juli ontvingen wij onderstaande update van Robert en Monique die samen met hun buren een eigen buurt-AED regelden. Een mooie afronding van een succesvolle actie.

Sterk staaltje buurkracht!

update AED

Afgelopen week hebben we de AED aangesloten en aangemeld bij de Hartstichting/HartslagNu.

De AED zit in een kast met een pincode. Deze code is bekend bij de alarmcentrale en wordt uitgedeeld aan de mensen die zijn aangesloten bij HartslagNu en opgeroepen worden door de centrale.

De kast met AED hangt en is voorzien van een mooi afdakje, zodat de AED niet in de volle zon staat. Wij willen de buren bedanken die bereid waren de AED bij hen aan de muur te hangen en door hen voorzien is van een afdakje. Met een groepje buurtbewoners kwamen we namelijk uit op dit adres als beste locatie en aanrijdroute.

Ook willen wij H&S Klimaattechniek bedanken voor het aansluiten van de AED op het lichtnet, zodat de AED kast met LED zichtbaar is in het donker en in de winter verwarmd blijft.

En als laatste willen wij Buurkracht.nl bedanken voor hun medewerking en betrokkenheid aan deze actie! Dankzij hen hebben wij met onze eigen Buurkracht-mensen flyers kunnen uitdelen en hebben wij bekendheid gekregen op social media. Voor ons een hele prettige samenwerking!

Eind vorige maand hebben ongeveer 20 buurtbewoners een training reanimatie + AED gevolgd bij van Feenstra training en advies. Het was een waardevolle training waarbij alle belangrijke onderwerpen voor een 1ste hulp werden uitgelegd. Ook hebben sommige buurtbewoners n.a.v. de training zich aangemeld bij HartslagNu!

Als afsluiting van deze actie willen wij alle buurtbewoners bedanken voor het doneren en mogelijk maken een AED in onze wijk te realiseren. Het was leuk deze actie te starten, de betrokkenheid van de wijk te hebben gezien en met succes de AED actie te hebben afgerond. Wie start een volgende leuke/sportieve/leerzame/gezamenlijke buurtactie ??!!!

Groet,
Robert & Monique Busscher

 

Nieuwsgierig hoe het allemaal begon? Lees dan ‘buren in actie voor buurt-AED