Stichting Buurkracht is gestart met de actie Allemaal Buren. Via deze actie kunnen familie en vrienden hun dierbaren, die ondersteuning nodig hebben maar niet bij ze in de buurt wonen, tóch helpen. Hoe? Door de buur van een hulpbehoevende dierbare in te zetten. Om bijvoorbeeld de hond uit te laten, medicijnen te halen of boodschappen te doen. Zo kan de familie in kwestie, ondanks de afstand en beperkingen, toch een oogje in het zeil houden. De actie is voor iedereen in Nederland via een computer, tablet of smartphone toegankelijk.

Zo worden we in Nederland allemaal buren van elkaar

Roel Woudstra van Stichting Buurkracht: “Een paar weken geleden leek er nog weinig aan de hand en nu staat onze wereld door het Coronavirus op zijn kop. Ondertussen laten Nederlanders zien hoe zeer ze zich bekommeren om hun medemens. Ze kijken naar elkaar om, doen elkaars boodschappen en helpen hun buurtgenoten alsof het hun eigen familie is. Vanuit Buurkracht willen we de kracht die buren nu overal laten zien, ondersteunen en bundelen. In Nederland zijn overal buurkrachtnetwerken. Als je die met elkaar verbindt, kunnen buren elkaar ook over grote afstanden helpen. Daarom hebben we deze actie opgezet.”

Waar is de burenhulp op afstand te vinden?

Er zijn in totaal al in ruim 60 plaatsen meer dan 80 Allemaal Burenacties gestart, waar familie en vrienden gebruik van kunnen maken. De actuele lijst van plaatsen en buurten is te vinden op www.buurkracht.nl/allemaal-buren. Buren die hun hulp juist willen aanbieden door hun eigen Allemaal Burenactie in de buurt te starten, kunnen hier ook terecht.

Delen: