sprekers

samen sterk met buurkracht

Op 11 april is de middag gevuld met inspirerende sprekers en interessante workshops. Op deze pagina lees je terug wie er allemaal komen en welke rol zij vervullen op het evenement.

zonnedak schuur

Adjiedj Bakas belicht trends zoals hybride werken en duurzamer leven, maar ook de toenemende surveillance-samenleving en sociale onrust. Ondanks uitdagingen blijft hij geloven in een positieve kijk op het leven, zoals zijn moeder hem altijd leerde: ‘Lach naar de wereld en de wereld zal teruglachen.’

Rima Wierenga, onze dagvoorzitter, gaat op energieke wijze het gesprek aan met de sprekers en workshopleiders. Zij is een verbinder en vindt het bouwen van bruggen tussen mensen met verschillende perspectieven het mooiste wat er is.

 

Wouter Spekkink is universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gespecialiseerd in bestuurskunde. Zijn onderzoek richt zich op diverse duurzaamheidsvraagstukken, met een focus op de rol van burgerinitiatieven. Suzan Christiaanse, sociaal wetenschapper bij de Erasmus Governance Design Studio, onderzoekt hoe gemeenten duurzaamheidsbeleid beter kunnen afstemmen op de dagelijkse praktijken van inwoners. Op het evenement leiden zij de workshop Samen werken aan partnerschap.

 

Paul Dalebout is een nieuwsgierig adviseur, trainer en facilitator in de (energie)transitie. Hij wordt blij van het gezamenlijk komen tot diepere inzichten om van daaruit betere keuzes te maken. Op het evenement verzorgt hij de workshop De wereld van B.

Sanne Knol is opgeleid als ecoloog en is zich gaandeweg gaan specialiseren in duurzaamheid. Ze wil bijdragen aan het gesprek in de samenleving over in wat voor land we willen leven. Om daarmee de toekomst actief vorm te geven in plaats van deze ons “te laten overkomen”. In dat kader werkt ze bijv. aan Burgerberaden bij de Stichting G1000.nu en bij Youtopialab. Elke Rabé is opgeleid tot ingenieur Sustainable Energy Technology aan de TU/e, en richte haar aandacht daarna op de psychologische kant van de transitie richting een samenleving binnen de planetaire grenzen. Zij is o.a. werkzaam voor Stichting Klimaatgesprekken, Stichting klimaatpsychologie, Think Big Act Now en Youtopialab. Samen verzorgen Sanne en Elke de workshop Wetopia.

Roel Woudstra, algemeen directeur bij Buurkracht, ontwikkelde bij Enexis programma’s voor energiebesparing. Zodoende ontstond Buurkracht, alweer 10 jaar geleden. Deze stichting wil de kracht van buren stimuleren, versterken en verder opwekken door heel Nederland.

Djoera Eerland is marketeer en onderzoeker bij Buurkracht. Ook dit jaar heeft hij zorg gedragen voor de nationale buurkracht monitor 2024. Hij kan niet wachten de resultaten met jou te delen en hier samen lering uit te trekken.

Ga voor meer informatie over het evenement terug naar de pagina Samen sterk met buurkracht.