samen voor de buurt met het Buurtfonds

Zin om iets met en voor de buurt te doen? Sinds 20 oktober kunnen lokale organisaties aankloppen bij het Postcode Loterij Buurtfonds voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Dus wil je een buurtmoestuin opzetten? Of een buurtfestival of een speeltuin? Ze geven je snel uitsluitsel, om goede ideeën snel vleugels te geven.

Ook iets regelen? Trek de stoute schoenen aan en doen!

1 Vraag een financiële bijdrage voor een leefbare buurt

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt buurtprojecten in Nederland die bijdragen aan een leefbare buurt. Denk hierbij aan projecten waar bewoners elkaar ontmoeten, zoals een evenement, kunstproject of gezamenlijke activiteit. Het uitgangspunt is dat ze bijdragen aan buurtprojecten die voor iedereen in de buurt toegankelijk zijn. De bijdrage ligt tussen €500,- en €5.000,-. Kijk op de website voor meer info.

krijten op de stoep fleurig en gezellig

2 Met Stichting Buurkracht weet je elkaar te vinden

Kun je een beetje hulp gebruiken? Stichting Buurkracht heeft een buurkracht-app voor alle inwoners van Nederland die samen iets willen doen. Voor kleine activiteiten, die je zo met elkaar kunt oppakken en voor grotere, zoals samen met de buurt zonnepanelen leggen, of de huizen isoleren. Download de app en neem een kijkje!

Inspiratie?

Midden in Haarlem is een stukje groen waar de natuur centraal staat. Hier in de buurttuin van Stichting Ecoring kan iedereen leren hoe je het beste je eigen groenten kan verbouwen.

Een groep buurtbewoners in Sauwerd-Wetsinge en Adorp kwam in actie toen de plaatselijke supermarkt zijn deuren sloot. Eerst openden ze een broodboetiek op de locatie van de super, en nu houden ze daar al enkele jaren een knappe dorpswinkel draaiende. Annex duurzaam dorpseethuis.

Een groep vrijwilligers en zorgpersoneel hebben een plan opgezet om wandelingen met demente ouderen in een rolstoel te maken, door de parkachtige omgeving van Rotterdam Overschie.

Delen: