Samen is makkelijker, gezelliger en voordeliger

In het Brabantse Achtmaal viel veel energie en geld te besparen, vond een groepje dorpsbewoners. Zij vormden samen een energieteam met als doel: het dorp enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. En het werkte: de aandacht voor duurzaamheid groeide.

Het buurtteam in AchtmaalHet buurtteam in Achtmaal krijgt ondersteuning van Buurkracht. Zo bekijkt een energieadviseur in Buurkrachtbuurten waar de beste besparingskansen voor buurt of dorp liggen. Inwoners kunnen zich vrijblijvend aanmelden op een speciale Buurkrachtpagina om op de hoogte te blijven van de acties en activiteiten die het team organiseert.

Hoge energiewinst

In het Achtmaal staan veel woningen van ver voor de periode van duurzaam bouwen. "In ons dorp is dus nog veel energiewinst te behalen is”, zegt Cees Jacobs. “Na de eerste bijeenkomst werd al duidelijk dat er mooie interesse is. Die gaat uit naar isolatie, zonnepanelen en dubbel glas.” Buurtgenoot Marius Cox voegt toe: “Dat is goed voor het comfort in huis, de portemonnee én het milieu.”

Korting

Een aantal leveranciers kwam ook met een aantrekkelijk aanbod, met een vaste of een staffelkorting. “Het loont dus echt om samen energie te besparen”, aldus Marius.

Goed bezochte bijeenkomst

Op de bijeenkomst werd duidelijk dat er nog veel meer ideeën waren. “Onze buurtgenoten kwamen met voorstellen om collectief asbest te laten saneren. En om samen te investeren in zonnepanelen, voor op het dak van het gebouw waarin het buurthuis, de basisschool en de gymzaal huizen,” stelt het buurtteam tevreden vast.

 

Nieuwsgierig wat Buurkracht je te bieden heeft? Kijk dan bij Wij bieden.
Weten hoe je zelf meteen al energiewinst kunt halen? Kijk dan bij Jouw voordeel.