de speeltuin in je buurt rookvrij: zo doe je dat

Wil jij, net als 9 op de 10 Nederlanders, dat kinderen in een rookvrije speeltuin kunnen spelen? Kom dan nu in actie. Verzamel een paar buren, benader de beheerder van de speeltuin en regel samen rookvrij-borden. Succes, gezelligheid en gezond spelen verzekerd!

rookvrije speelplek in jouw buurt

Stap 1: kom in actie met je buren.

Stap 2: benader de beheerder van de speeltuin.

Stap 3: regel samen rookvrij-borden.

het is keihard nodig

Zien roken, doet roken. Wekelijks raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers die blijft roken, sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes en Alzheimer. Ook door meeroken sterven enkele duizenden mensen per jaar.

Rookvrij buitenspelen is niet alleen gezonder, maar ook nog eens gezelliger. Dat bleek wel in Hilversum, waar kinderen zelf het initiatief namen en met succes.

 

over Buurkracht

Buurkracht is een maatschappelijke organisatie die buren in heel Nederland helpt om hun buurt gezonder, mooier, veiliger en gezelliger te maken. Buurkracht is onafhankelijk, gratis en niet commercieel en deelt geen persoonsgegevens met derden. Voor het rookvrij maken van speelplekken werkt Buurkracht samen met de maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Genenatie’. Dit is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Lees meer over de Rookvrije Generatie.

Delen: