Rivierenwijk-Zuid

samen richting een aardgasvrije buurt

 

In 2050 moet elk huishouden in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt ver weg, maar het gaat sneller dan je denkt. Buurtbewoners van Rivierenwijk-Zuid onderzoeken, in samenwerking met Buurkracht en de gemeente Heerhugowaard, wat er nodig is ter voorbereiding op aardgasvrij. Zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Samen kijken we naar de technische- (onder andere het warmtenet) en financiële mogelijkheden in de buurt en wat er nodig is per type woning. Zo ontstaat er een buurtplan opgesteld door bewoners voor bewoners. Daarna weten we precies wat we nu al samen aan kunnen pakken!

 

wat kun jij doen?

  • Je kan je actief inzetten binnen een meedenkteam (MDT). Dan kom je samen met andere actieve buren uiteindelijk tot het Buurtplan. Je informeert de buurt regelmatig over de voortgang en betrekt hen bij het proces, bijvoorbeeld via panelvragen in de Buurkracht-app. Je kan te allen tijde instappen in het MDT;
  • Je doet mee in de Buurkracht-app. Je ondersteunt het MDT door hun vragen te beantwoorden en gevraagd en ongevraagd advies te geven of kennis te delen.

 

vragen of ideeën?

Ben je woningeigenaar en heb je vragen of ideeën rondom aardgasvrij, of wil je je graag inzetten binnen het Meedenkteam? Neem contact op met Remco Doorn, buurtprocesbegeleider van Buurkracht, Zijn gegevens vind je in de Buurkracht-app. Corona maakt het momenteel moeilijk om samen te komen in de modelwoning op Lauwers 54.

 

bijeenkomsten en meedenksessies

De laatste bijeenkomsten waren 27 augustus en 3 september 2020. In de Buurkracht-app zullen de laatste updates gegeven worden, zijn de verslagen terug te vinden en kan je in direct contact staan met je buurtgenoten.

de Buurkracht-app geeft meer

Weet je trouwens dat je de Buurkracht-app ook goed kan gebruiken voor andere buurtactiviteiten? Juist in deze tijd erg handig! Bied aan om boodschappen te doen voor thuiszitters, organiseer een zwaai-actie, muziek of beweging in de buurt. Hoe meer mensen zich melden voor de app, des te meer kan er georganiseerd worden. Da’s nog eens buurkracht!