Samen met je buren energie besparen

Samen energie besparen ...

Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Want samen is dat een stuk makkelijker. En leuker.

... is goed voor je eigen portemonnee

Buurkracht geeft inzicht, ondersteunt, en levert energiebesparingen op voor alle huishoudens die meedoen. Soms wel 50%. Daar word jij toch ook warm van?

Buurkracht werkt!

Energiebesparing staat volop in de belangstelling. En toch komt het vaak moeilijk van de grond. Want: waar te beginnen? Hoe? Welke leverancier handelt en adviseert in mijn belang? Wat levert mijn investering op? Alleen komen mensen er vaak moeilijk uit. Onderzoek laat zien dat buurtinitiatieven wél tot resultaat leiden. Buurkracht helpt hierbij door het proces te begeleiden, barrières weg te nemen en de buurt door afhaakmomenten heen te trekken. Gratis en zonder commercieel oogmerk.

Wat beweegt Enexis Groep?

Buurkracht is een initiatief van Enexis Groep. Door bij te dragen aan energiebesparing neemt Enexis Groep enerzijds haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Anderzijds draagt energiebesparing bij aan een evenwichtig gebruik van het energienet. In Buurkrachtbuurten plaatst Enexis Netbeheer (gratis) slimme meters, zodat bewoners beter inzicht krijgen in hun energieverbruik. Kijk voor meer informatie hierover op www.enexis.nl.

Partners van Buurkracht

De Natuur & Milieu Federaties zetten zich met hart en ziel in voor een duurzame en gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen zij het verschil maken. De provinciale Natuur & Milieu Federaties in Drenthe en Brabant ondersteunen Buurkracht met raad en daad voor meer energiebesparing en schone energie.

Nudge is een sociale onderneming die burger- en buurtinitiatieven met een positieve en blijvende verandering in de maatschappij helpt te realiseren. Nudge doet dit door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Nudge helpt Buurkracht bij het vinden van energieke buurtbewoners en buurten.

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie geeft over milieu en energie in het dagelijks leven. Milieu Centraal controleert of de informatie en cijfers over besparen op buurkracht.nl kloppen.

Het Klimaatstraatfeest, een initiatief van het HIER klimaatbureau, is de grootste én leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het Klimaatstraatfeest helpt Buurkracht bij het vinden en enthousiasmeren van energieke buurtbewoners en buurten, met een speciale onderlinge Buurkrachtbuurten- en stratencompetitie.

Netwerkbedrijf Cogas brengt gas en elektriciteit bij de mensen thuis in Twente. En het bedrijf werkt samen met de regio aan de ontwikkeling van duurzame initiatieven en energieoplossingen. Ze ondersteunen Buurkracht daarom ook van harte met een buurtbegeleider in Twente, die alles weet van onder andere noaberschap.

De Groninger Energiekoepel (GrEK) helpt dorpsverenigingen en energiecoöperaties bij het starten en uitvoeren van duurzaamheids- en energieprojecten. Ze zetten Buurkracht in om het dorpen en buurten makkelijk te maken samen energie te besparen, met een echte Groningse buurtbegeleider, mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.

Rendo brengt gas en elektriciteit bij de mensen thuis in delen van Drenthe en Overijssel. Het bedrijf geeft al ruim 25 jaar duurzame energieadviezen en ondersteunt lokale en regionale initiatieven bij het besparen van energie. Tegenwoordig zelfs met een eigen buurtbegeleider die Buurkracht persoonlijk naar de regio brengt.

Energiewerkplaats Fryslân, een samenwerking tussen Doarpswurk, de Friese Milieu Federatie en Ús Koöperaasje, ondersteunt de ontwikkeling van duurzaamheidsinitiatieven op lokaal niveau. En met Buurkracht voegen ze daar gezamenlijke energiebesparing aan toe. Vanzelfsprekend met twee Fryske buurtbegeleiders, mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland.

Zonder jullie geen Buurkracht

Onze belangrijkste partner ben jij als buurtbewoner, samen met je buurt. Zonder jullie geen Buurkracht. Verder werken we met onafhankelijke EPA-adviseurs die hun kennis leveren bij de buurtanalyse. En we hebben alvast een paar kwalitatief hoogwaardige leveranciers geselecteerd die maatregelen voor de buurt kunnen uitvoeren. Maar buurtbewoners beslissen altijd helemaal zelf of ze daar gebruik van willen maken.

Ook partner worden?

Buurkracht is blij met steun en samenwerking. Met gemeenten, maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties, buurtinitiatieven en anderen die iets willen betekenen voor samen energie besparen met Buurkracht. Interesse? Laat het ons weten.

Neem contact op

Kan ik meedoen met Buurkracht?

Kijk hier of jouw buurt al meedoet of meld je aan bij je buurt.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?