onze buurt gezelliger, groener en duurzamer

 

“als iedereen zijn steentje bijdraagt, ontstaat er iets moois”

 

Hoe maak je je buurt gezelliger, groener en duurzamer? Nou, bijvoorbeeld door samen het gras te maaien in de speeltuin, een insectenhotel te bouwen en wilgentakken te steken. Of door bij mooi weer de picknicktafels op straat te zetten en de barbecue aan te steken. In Macharen bij Oss zit de stemming er goed in.

samen een insectenhotel maken

Dennis van der Sloot sluit graag bij buurtactiviteiten aan en neemt zelf regelmatig het initiatief. Voor het insectenhotel trommelde hij bijvoorbeeld zijn buren op via de buurkracht-app.

“Daar hebben we met een hele groep aan gewerkt. Eerst buiten en toen het begon te regenen zijn we verdergegaan in mijn tuinhuis. Toen het hotel klaar was, hebben we het in de Kapelhof neergezet. En niet voor niks: er zitten al allerlei beestjes in.”

 

“er zitten al allerlei beestjes in ons insectenhotel”

Ook de wilgentakken die Dennis en zijn buren in maart in de grond staken, lopen inmiddels mooi uit. Zo wordt de buurt al gezelliger én groener. “Aan duurzamer wordt ook gewerkt”, vertelt Dennis. “We proberen voor het donkere pad bij het Burgemeester Delenkanaal verlichting te regelen. Niet aangesloten op het openbare verlichtingsnet, maar stand-alone, op zonne-energie. Dat plan heeft wat voeten in de aarde, maar ik heb er alle hoop op dat het gaat lukken.”

 

“je leert elkaar weer op een andere manier kennen

 

Het wás al gezellig in de buurt, en met al die activiteiten wordt het alleen maar leuker. “Er spelen veel kinderen buiten waardoor er al aardig wat contact is. Maar als je samen iets gaat maken, of opknappen, dan leer je elkaar toch weer op een andere manier kennen. De een neemt plankjes mee, de ander schroefjes, weer een ander zet koffie. Zo draagt iedereen een steentje bij en ontstaat er iets moois.”

 

Jouw buurt ook gezelliger, groener en duurzamer maken?

Delen: