ons buurtveldje wordt echt van de buurt

 

“we maken het de spil van de wijk”

 

Op huizenjacht moet je soms door een opknappertje heen kijken om er het paleisje in te zien dat het kan worden. Zo zag een aantal buren in Weert ook potentie in het grasveldje aan de Louis Beerenbrouckstraat. Ze zijn hard op weg er een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud van te maken.

creatief met gras

Op het grasveldje staan nu een paar speeltoestellen voor kinderen tot een jaar of zeven, maar die zijn verouderd”, zegt initiatiefnemer Lauran van den Bogaart. “Verder wordt het gebruikt als hondenuitlaatplek – en daarbij blijft weleens iets liggen. Wat weer niet fijn is voor de kinderen. Dat is een aandachtspunt, net als het verkeer dat er soms langs raast.”

 

“wij zijn ervan overtuigd dat er meer van te maken is”

Tijdens een buurtavond werd al een flink aantal ideeën bij elkaar gebrainstormd. Bijvoorbeeld om bewegingstoestellen op het veldje te plaatsen waar buren op kunnen trainen. “Het zou helemaal mooi zijn als we met die toestellen ook energie opwekken voor de straatverlichting”, zegt Lauran. “We denken ook aan bankjes en kunstbomen met zonnecollectoren. En aan allerlei gezamenlijke activiteiten, van buurtbarbecues tot borrels en themamiddagen.”

 

“samen kunnen we van het grasveld echt de spil van de wijk maken”

 

Inmiddels onderzoeken een paar enthousiaste buren de mogelijkheden. “De gemeente blijkt subsidie beschikbaar te stellen voor dit soort initiatieven. En we brengen partijen bij elkaar om de ideeënstroom nog verder op gang te brengen, de krachten te bundelen en echt in actie te komen. Zoals de wijkraad, Energie Weert, de woningbouwvereniging en de gemeente. Samen kunnen we van het grasveld echt de spil van de wijk maken. Dat is ook goed voor de band in de buurt.”

 

Ook iets voor jouw buurt?

Delen: