Oeps, wat verbruiken we veel!

Inzicht in je energieverbruik kan je behoorlijk aan het denken zetten. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Sylvia Schoots uit Warffum: “Die verbruiksgrafieken op buurkracht.nl motiveerden me om direct aan de slag te gaan.

“Ik wist niet dat die mogelijkheid bestond”, vertelt Sylvia. Ze kroop meteen achter de computer om haar slimme meter te activeren op buurkracht.nl om haar verbruik te kunnen inzien.

Ver boven het buurtgemiddelde

Sylvia: “Je ziet in een grafiek precies wat je verbruikt aan gas en elektra. Per dag en zelfs per uur. De eerste dag hadden we praktisch niets verbruikt. Dat klopte ook: we waren die dag buiten de deur en het was warm weer. Maar op de zaterdag daarna bleek ons verbruik ver boven het buurtgemiddelde te liggen. Toen waren we de hele dag thuis geweest, maar wat hadden we precies gedaan?”

We zien gelijk het effect

Sindsdien houdt Sylvia haar energieverbruik goed bij. “Ik vind het een sport om samen met de kinderen te kijken of we het naar beneden kunnen krijgen. Bijvoorbeeld door erop te letten dat er geen lichten branden in ruimtes waar we niet zijn, opladers uit het stopcontact te trekken als ze niet opladen en niet te lang onder de douche te staan. Daarvan zien we gelijk het effect. Ik kan iedereen aanraden om z’n verbruik te gaan volgen: het motiveert om direct aan de slag te gaan.”

Nieuwsgierig hoe Buurkracht jouw buurt kan ondersteunen? Kijk dan verder bij Wij bieden.