uitgelicht

 • Bekijk het bericht

  Wijffels: “De échte vernieuwers zitten in de buurten”

  24 september 2017
  De bron waaruit je leeft, moet je in stand houden: dat duurzaamheidsdevies is Herman Wijffels, die opgroeide op een boerderij, met de paplepel ingegoten. Deze stelregel nam hij mee toen hij de Rabobank bestuurde, toen hij als voorzitter van de SER milieuorganisaties binnenhaalde en mvo-rapporten uitbracht, toen hij bewindvoerder was bij de Wereldbank en als hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering van de Universiteit van Utrecht. Ook nu maakt hij zich sterk voor een duurzame wereld. Hoe ziet hij de toekomst?
 • Bekijk het bericht

  Doe mee aan het Klimaatstraatfeest en win tot 5000 euro

  24 september 2017
  Klaar voor de start? Op 10 oktober begint de tiende editie van HIER Klimaatstraatfeest, de gezelligste energiebesparingswedstrijd voor teams in heel Nederland. Ook dit jaar laat het Klimaatstraatfeest zien dat energie besparen een feestje is: voor het klimaat én jouw portemonnee!
 • Bekijk het bericht

  Wat je met sociale binding kunt bereiken: lichtend voorbeeld Kronenberg

  23 september 2017
  Als eerste kern in Nederland energieneutraal zijn in 2030 en dat koningin Máxima dat dan feestelijk bekend komt maken in het dorp: het buurtteam in het Limburgse Kronenberg ziet het helemaal zitten. En waarom ook niet? De dorpsgenoten hebben al vaker bewezen dat ze samen tot veel in staat zijn. Ze runnen zelfs hun eigen dorpsvervoersvoorziening, de Wensbus.
 • Bekijk het bericht

  Energieslurpers? Vind ze met de Slurpers Speurset van Buurkracht

  15 september 2017
  Wat zijn de grootste energieslurpers in en rond het huis? De droger? De Playstation? De pomp in de vijver? Test het met de energieverbruiksmeters die je via Buurkracht voor je buurt of dorp kunt reserveren. Ze zijn aan te sluiten op alles waar een stekker aan zit. Zo spoor je energievreters en sluipverbruik makkelijk op. Een leuke buurtactiviteit waar al gauw het gesprek van de dag over gaat.
 • Bekijk het bericht

  Energie op de deurmat

  15 september 2017
  Lijkt het je wat om je buren te laten weten wat jou beweegt om energie te besparen? En ze een zetje te geven om zelf ook aan de slag te gaan? Dat kan! Met een speciale ansichtkaart van en voor jouw buurt.
 • Bekijk het bericht

  Zó stoken bewoners het duurzaamheidsvuur op in Gemert

  13 september 2017
  Buurt voor buurt in de hele gemeente aan de slag met energiebesparing. Als het aan de leden van de G1000 Duurzaamheidsclub in Gemert ligt, kan dat niet snel genoeg gaan. Inspanningen van deze betrokken bewoners werpen inmiddels hun vruchten af. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
 • Bekijk het bericht

  Asbestdaken saneren: ook dat kan samen

  13 september 2017
  In de daken van zo’n 7 procent van de Nederlandse woningen is asbest verwerkt. Dat moet in 2024 allemaal verwijderd zijn. Honderdduizenden huishoudens moeten dus de komende jaren in actie komen. Reden voor verschillende buurten om nu al de krachten te bundelen. En waarom dan niet in één moeite door de daken goed isoleren?
 • Bekijk het bericht

  Schrijf vandaag het script voor de duurzame wereld van morgen

  10 september 2017
  Duurzaam ondernemer Ruud Koornstra werd begin 2017 uitgeroepen tot eerste Energiecommissaris van Nederland. Met als eerste taak: zorgen dat de nieuwe regering veel ambitieuzere afspraken gaat maken over de energietransitie. Op die manier schrijft hij zelf mee aan het script voor de duurzame wereld van morgen.
 • Bekijk het bericht

  Hoe krijgen we Nederlandse woningen aardgasvrij?

  07 september 2017
  Het draagvlak om te stoppen met aardgas groeit. Dat blijkt uit een peiling van het Klimaatbureau HIER: een jaar geleden was 47 procent van de respondenten vóór, nu is dat al 58 procent. De overheid is ook vastbesloten om in 2050 heel gebouwd Nederland van het gas af te hebben. Hoe gaan we dat bereiken? Wat zijn de alternatieven? En wat kun je zelf of met je buurt bijdragen? In gesprek met Sible Schöne, algemeen directeur HIER. Inclusief tips wat je zelf en met je buurt(team) kunt bijdragen
 • Bekijk het bericht

  Haal meer uit je buurt – en je buurtgroen

  07 september 2017
  In steeds meer Buurkrachtbuurten gaan bewoners behalve met energie besparen ook aan de slag met andere onderwerpen die leven in de wijk. Een inspirerend voorbeeld is Hart van Keent in Weert. Daar bruist het van de ideeën om het grasveld midden in de buurt om te toveren tot centrale ontmoetingsplek voor jong en oud.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?