actief met Buurkracht

 • Bekijk het bericht

  Groningse regiotafel serveert kennis en goede gesprekken

  26 september 2017
  In de provincie Groningen staat duurzaamheid hoog op de agenda. Tijdens de regiotafel op 18 september kwamen ruim veertig Groningers bijeen om te praten over energiebesparing. In het sfeervolle Dorpshuis in Ten Boer deden ze nuttige kennis op over warmtepompen, pelletkachels en de postcoderoosregeling en leerden ze hoe ze meer buren bij hun acties kunnen betrekken.
 • Bekijk het bericht

  10 oktober aftrap prijsvraag “Maak Meppel Duurzamer” Heb jij een goed idee?

  25 september 2017
  Welke buurt, wijk of dorp van de gemeente Meppel heeft het meest duurzame idee en wil dit ook daadwerkelijk uitvoeren? De gemeente Meppel en RENDO dagen inwoners uit om aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzaamheid in eigen buurt of dorp. De wedstrijd wordt feestelijk afgetrapt op de Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober vanaf 19.30 uur in Schouwburg Ogterop, Zuideinde 70 in Meppel. Er zijn prijzen te winnen van in totaal € 10.000, met een eerste prijs van € 7.500,- en een tweede van € 2.500,-.
 • Bekijk het bericht

  Limburgse regiotafel als kennis- en inspiratiehub

  25 september 2017
  Hoe bereik je je doelgroep? Hoe werkt de warmtepomp precies? En hoe zit het met de pelletkachel? Op 21 september kwamen dertig kartrekkers van Limburgse buurten bij elkaar tijdens de regiotafel in het Enexishuis in Maastricht voor extra kennis, handige weetjes en uitwisseling van ervaringen. Maurice Feijts van Spaanse Singel in Beek: “Je doet inspiratie op voor de activiteiten in je eigen buurt en het is leuk om mensen van andere buurtteams te ontmoeten.”
 • Bekijk het bericht

  Buurten uit regio Tilburg gaan samen de diepte in

  21 september 2017
  Op 13 september kwamen gangmakers uit buurten in en rond Tilburg bij elkaar tijdens de regiotafel in Het Turfschip in Etten-Leur. Doel: nieuwe kennis opdoen en ervaringen delen. Na een gezond en lekker buffet leerden de deelnemers hoe ze meer buren over de streep kunnen trekken voor energiebesparing en hoorden ze alles over de postcoderoosregeling. En vanzelfsprekend was er voldoende tijd om met elkaar bij te praten en kaartjes uit te wisselen.
 • Bekijk het bericht

  Doelgroepdenken en warmtepomp inspireren deelnemers Drentse regiotafel

  19 september 2017
  In Drenthe zijn veel buurten al een tijdje bezig met energiebesparing. Tijdens de jaarlijkse regiotafel op 14 september in De Melkfabriek in Bunne kwamen buurtteamleden uit heel Drenthe bijeen voor nieuwe inspiratie. Hoe kun je bijvoorbeeld nog meer buren bereiken en enthousiasmeren? En is de warmtepomp interessant als alternatief voor verwarming? Onder het genot van een hapje en een drankje werden de deelnemers in een avondje bijgepraat.
 • Bekijk het bericht

  Friese buurtteams verrijkt naar huis na regiotafel Friesland

  18 september 2017
  Op 8 september kwamen buurtteamleden uit heel Friesland naar de Friese regiotafel in het pittoreske Dorpshuis van Folsgeare: een avond speciaal voor Friezen die in hun buurt of dorp energiebesparing actief stimuleren. Na een lekker en rijk gevuld buffet kregen ze presentaties over de warmtebeeldcamera, de beste buurtaanpak en de slimme meter. Met als toetje tips van het succesvolle buurtteam van Aldlân. En natuurlijk was er ruim voldoende tijd om ervaringen met elkaar te delen.
 • Bekijk het bericht

  Energieslurpers? Vind ze met de Slurpers Speurset van Buurkracht

  15 september 2017
  Wat zijn de grootste energieslurpers in en rond het huis? De droger? De Playstation? De pomp in de vijver? Test het met de energieverbruiksmeters die je via Buurkracht voor je buurt of dorp kunt reserveren. Ze zijn aan te sluiten op alles waar een stekker aan zit. Zo spoor je energievreters en sluipverbruik makkelijk op. Een leuke buurtactiviteit waar al gauw het gesprek van de dag over gaat.
 • Bekijk het bericht

  Zuidoost-Brabantse buurtteams ontmoeten elkaar in Ideeënfabriek

  12 september 2017
  Op 8 september kwamen in de Ideeënfabriek in Uden 22 Zuidoost-Brabanders bij elkaar die in hun eigen buurt actief met energiebesparing bezig zijn of zich daarvoor opmaken. Om ideeën op te doen over hoe ze buurtgenoten meekrijgen en zich te laten informeren over warmtepompen en pelletkachels. Ook maakten ze volop van de gelegenheid gebruik om ervaringen uit te wisselen. Deelnemer Henk van den Berg uit Gemert: “Het is heel waardevol om gelijkgestemden te treffen.”
 • Bekijk het bericht

  “Vier buurten? Dat is pas het begin!”

  03 september 2017
  Arie Meerman is sinds twee jaar actief met Buurkracht. En heeft inmiddels, samen met mede-initiatiefnemers, maar liefst vier Buurkrachtbuurten opgezet: De Fledders, Hart van Spierveen, Zuides-West en Vogel- en Bloemenbuurt. Hoogste tijd om nader kennis te maken met Arie en te horen over zijn beweegredenen en wat volgens hem succesfactoren zijn.
 • Bekijk het bericht

  Actie gratis Spelen met Energiepakket: leuk en leerzaam voor kids

  15 augustus 2017
  Lijkt het je leuk om op een leuke en leerzame manier samen met kinderen stil te staan bij energie? Dan is dit het moment. Met het stookseizoen voor de deur, geeft Buurkracht weer een aantal Spelen met Energiepakketten cadeau. Een waardevol pakket met leuke informatie en spulletjes die allemaal met energie te maken hebben. Wil je kans maken op zo’n gratis pakket? Meld je dan aan!
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?