Zuidwest Smilde goed van start

21 mei 2014

Persbericht, Smilde

smilde zuidwest

Op 24 april vertelde Arjan van Harten op een buurtbijeenkomst samen met buurtbewoners energiebesparende maatregelen te willen nemen. Na afloop meldden zich al een aantal geïnteresseerde buurtbewoners die het wel zien zitten om samen energie te gaan besparen. Inmiddels is er met ondersteuning van Buurkracht (een initiatief van Enexis Holding N.V.) al een aantal stappen gezet. Op 5 juni brengt Arjan van Harten in Het Kompas de inwoners van Zuidwest Smilde graag op de hoogte. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Ook inwoners die de eerste bijeenkomst hebben gemist, zijn om 20.00 uur van harte welkom. Dan vertelt Van Harten over zijn bevindingen van de afgelopen maanden en de plannen voor de komende tijd. De gemeente Midden Drenthe geeft uitleg over het project Woon Energiebewust en de mogelijkheid om voordelig een energieadvies te krijgen. De energieadviseur gaat in op de resultaten van de energiescans in de buurt. Verder presenteert  een leverancier van zonnepanelen een speciaal aanbod voor de buurt. En Buurkracht laat zien hoe inwoners inzicht krijgen in hun persoonlijke energieverbruik op buurkracht.nl.

Meedoen kan nog steeds

Sinds februari is Van Harten bezig om buurtbewoners van Zuidwest Smilde in beweging te brengen om besparingsmaatregelen bij de kop te pakken. De gemeente Midden Drenthe onderschrijft zijn initiatief. En Buurkracht ondersteunt de buurt. Op de website van Buurkracht kunnen deelnemers zich onder meer inschrijven voor buurtacties, offertes delen en hun energieverbruik vergelijken. Een aantal inwoners heeft zich al aangemeld. Iedereen kan nog steeds vrijblijvend meedoen. Van Harten benadrukt: “Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe meer er bespaard kan worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.”

Zuidwest-Smilde

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Zuidwest-Smilde