Zonnige start zonnepanelenactie in De Buurtjes en Ruwaard-Staatsliedenbuurt

07 juli 2016

Bewoners van De Buurtjes en Ruwaard-Staatsliedenbuurt kunnen dit jaar nog volop profiteren van gratis zonne-energie. Tijdens de buurtbijeenkomst op 4 juli in De Deel ging de gezamenlijke zonnepanelenactie van start. Buurtgenoten kregen alles te horen over zonnepanelen, rendementen en de financieringsmogelijkheden. Wie wilde, kon meteen spijkers met koppen slaan en een offerte aanvragen.

Buurkracht foto bb 4 juli 2016
Samen energie besparen in De Buurtjes en Ruwaard-Staatsliedenbuurt

Ate Ploegmakers van Buurkracht heette alle bezoekers vanuit beide buurten van harte welkom. De twee buurten liggen naast elkaar en werkten al eerder samen met een actie voor spouwmuurisolatie. Dat is zo goed bevallen dat ze nu ook de zonnepanelen samen oppakken. Diana van der Steen van buurtteam De Buurtjes: “Wij kunnen gebruik maken van de ervaring van Ruwaard-Staatsliedenbuurt. Zij hebben de zonnepanelenactie al eerder gedaan en wilden de actie herhalen voor bewoners die nu klaar zijn voor zonne-energie.”

Direct vijf offertes

Diana is tevreden over de presentatie van de zonnepanelenspecialist. “Hij ging uitgebreid in op de verschillende soorten panelen, de technieken, installatie en rendementen. En achteraf kon hij al onze vragen goed beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoeveel panelen je nodig hebt. De specialist raadde aan om nooit meer panelen te installeren dan je voor je eigen energievoorziening gebruikt.”

Duurzaam drogen

De energierekening omlaag brengen kan ook met kleinere maatregelen, zoals een duurzame wasdroger. Erik Jan van de Griend van buurtteam Ruwaard-Staatsliedenbuurt had verschillende warmtepompdrogers en condensdrogers met elkaar vergeleken en berekend hoeveel je kunt besparen. Diana: “Dat was best veel. Een warmtepompdroger verbruikt bij 1 á 2 wassen per week zo’n 92 euro per jaar, terwijl de condensdroger gemiddeld dik 200 euro kost. De warmtepompdroger is wel duurder dan een condensdroger, maar dat verschil heb je door de enorme besparing er al snel uit.”

Goedkope lening

Wie wil meedoen met de zonnepanelenactie kan extra voordelig uit zijn met een duurzaamheidslening. Hoe dat in Oss in z’n werk gaat, wist Jaap Pannekoek van Ruwaard-Staatsliedenbuurt precieste vertellen. Diana: “Door de lage rente van 1,6 procent blijven de kosten laag en kun je al direct profiteren van de opbrengst van je zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Jaap waarschuwde wel voor een lange aanvraagtijd van 4 maanden. Dat is iets om rekening mee te houden.”

Kijk op de buurtpagina

Alle informatie over zonnepanelen, besparing met wasdrogers en duurzaamheidsleningen vind je binnenkort op de buurtpagina’s van de twee buurten: buurtkracht.nl/de-buurtjes en buurkracht.nl/ruwaard-staatsliedenbuurt. Hier vind je dan ook een buurtaanbod van de zonnepanelenspecialist.

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt