Zonnig vooruitzicht in Nieuw Lotbroek

30 september 2015

Buurkracht bb 24 sept
Buurtbijeenkomst Nieuw Lotbroek

Op donderdag 24 september vonden 25 buurtbewoners de weg naar de eerste Buurkrachtbijeenkomst in Multifunctioneel Centrum Gebrook in Nieuw Lotbroek. De initiatiefnemers van Buurkracht van deze wijk in Hoensbroek zetten hoog in op zelf energie opwekken met zonnepanelen.

De bijeenkomst werd officieel geopend door wethouder duurzaamheid Jordy Clemens van Heerlen. Tijdens zijn welkomstwoord maakte hij duidelijk dat hij erg blij was met het buurtinitiatief. Op 1 oktober gaat hij bovendien met het buurtteam om de tafel om te bespreken hoe de gemeente kan ondersteunen. Dat klinkt als een mooie start voor Buurkracht. Over Buurkracht zelf gaf buurtbegeleider Patricia Vinclair meer uitleg. Vervolgens kwam de energieadviseur van NIBAG aan het woord die een woningscan had uitgevoerd in een rijtjeshuis uit de jaren zeventig in de buurt. Aan de hand daarvan en een ronde door de buurt gaf hij adviezen om de woningen energiezuiniger te maken. Hekkensluiter was een korte presentatie van duurzaamheidheidloket DUW Parkstad. Hier kan elke bewoner terecht voor meer informatie over allerlei duurzaamheidsmaatregelen en -subsidies.

Zonnepanelen

Fer Gubbels van het buurtteam kijkt tevreden terug. “De opkomst was goed en met de resultaten kunnen we goed vooruit. Zes bezoekers hebben aangegeven dat ze serieus geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. We willen samen met deze mensen een werkgroep vormen die aan de slag gaat met offertes aanvragen voor zonnepanelen. Ook willen we samen prijzen op een rij zetten voor andere energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie. De volgende stap? We gaan eerst hiermee aan de slag. We houden de buurt op de hoogte via onze buurtkrant en de website van Buurkracht.”

Nieuw Lotbroek

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw Lotbroek