Zonnepanelen in trek in Nieuw-Dordrecht

22 juni 2015

Nieuw-Dordrecht heeft de smaak te pakken. De leverancier die begin dit jaar geselecteerd is voor isolatiemaatregelen in het dorp, krijgt nog steeds nieuwe opdrachten. En een dag na de bijeenkomst over zonnepanelen in De Klink op 17 juni, had leverancier BongoSolar al 15 offerteaanvragen binnen.

Initiatiefnemer Herman Reurink is in zijn element over het verloop van de avond. “We hadden Christiaan Teule van het Energieloket uitgenodigd om over de financieringsmogelijkheden voor energiebesparingsmaatregelen te komen vertellen. Hiervoor zijn leningen af te sluiten tegen heel lage rentes. Dat maakt zo’n investering ook aantrekkelijk voor mensen die dat geld niet op de plank hebben liggen. Christiaan ging ook in op de Zonnekaart, waarop je precies kunt nagaan of jouw dak gunstig gelegen is voor zonnepanelen.”

Praktische vragen

Het buurtteam had voor de bewoners ook al mooie aanbieding geregeld: “We hebben gekozen voor BongoSolar, een leverancier uit Apeldoorn. Het leuke is dat die overal in het land samenwerkt met regionale installateurs die aan de eisen van BongoSolar voldoen. Zo stimuleren we met deze partij ook de lokale economie.” De presentatie van BongoSolar sloot goed aan op het verhaal van Christaan. “Hij ging in op allerlei praktische vragen die mensen toch hebben: hoe bevestig je die panelen? Hoe houd je ze schoon? Wat doet het met je dak? Wat komt er in je huis? Dat vond ik zelf ook interessant. Ik ben net mijn dak aan het vervangen, en denk erover om als die klus geklaard is, er ook zonnepanelen op te leggen.”

Elkaar stimuleren

Als er tien of meer huishoudens meedoen, geeft BongoSolar een aantrekkelijke korting. En zoals het er nu naar uitziet, zou dat zomaar kunnen gebeuren: de eerste vijftien offerteaanvragen zijn al binnen. Drie al voordat de avond begon, elf op de avond zelf en één een dag later via buurkracht.nl. “Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Iedereen kan zich voorlopig nog aanmelden voor een persoonlijke offerte. En dan hoop ik dat bewoners elkaar weer gaan stimuleren. Dat is ook gebeurd met de isolatieactie die begin dit jaar van start ging; ik zie het busje van de installateur nog steeds geregeld rondrijden.”

Nieuw-Dordrecht

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw-Dordrecht