Zonnepanelen filmen in de stromende regen

03 december 2015

Voor de tweede keer dit jaar maakte de cameraploeg van Ons Huis Verdient het op opnamen in de Vughtse straat Klein-Brabant. In het draaiboek stond van alles rondom de zonnepanelenactie in deze succesvolle Buurkrachtbuurt. Jammer dat het niet ophield met regenen.

Buurkracht img 8626
Regen tijdens de opnames van Ons Huis Verdient Het

Lex van Rheenen van het buurtteam: “Doordat we zo’n pech hadden met het weer, konden we niet het hele installatieproces van de zonnepanelen laten zien.” Het was nou ook niet een dag dat de zonnepanelen die al geplaatst zijn, lekker veel opbrachten. “Maar we hebben wel laten zien hoe je het verbruik online kunt volgen. En we kregen ook de gelegenheid om uitgebreid over onze zonnepanelenactie te praten. Tot nu toe hebben 7 huishoudens in Klein-Brabant ingeschreven op onze aanbieding, maar ik heb in diezelfde tijd 20 nieuwe installaties op de daken geteld. Ik kan het niet hardmaken, maar ik vermoed dat die andere 13 huishoudens onder invloed van Buurkracht zelf aan de slag zijn gegaan.”

Geen koude voeten meer

Buurkracht img 8622
Uitleg van de verbruiksgrafieken

Afgelopen mei had de cameraploeg al opnamen gemaakt op nummer 101, waar de bewoners niet alleen de spouwmuur, maar ook de vloer en de zolder hebben laten isoleren. Nu het winter is, beginnen de effecten daarvan zich duidelijk af te tekenen. Lex: “We zijn daar nog een keer langs geweest om te filmen. Echt veel koude dagen hebben we dit jaar nog niet gehad, maar de vrouw des huizes had nu al beduidend minder last van koude voeten. En de bewoners hadden ook sterk de indruk dat ze minder kuubs op hun meter zagen bijtikken.”

Knap samengevat

Net als in mei vond Lex ook nu de opnamedag hartstikke leuk. Lachend: “Ik begin aardig geroutineerd te raken, op de Buurtendag heb ik ook al kunnen oefenen voor de camera.” Hij is benieuwd wat de redactie van Ons Huis Verdient Het er deze keer weer van maakt. “Je bent heel lang bezig om uiteindelijk heel weinig zendtijd over te houden. Maar ik vind het knap hoe de programmamakers 4 uur hard werken weten samen te vatten in 2 minuten. En dat dan alle belangrijke dingen er eigenlijk wel in zitten, viel mij vorige keer op. Dus daar heb ik nu weer alle vertrouwen in.

 

Klein Brabant in Vught zien bij Ons Huis Verdient Het? Dat kan op 27 december, 15.50 uur, RTL4.

Klein Brabant

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Klein Brabant