Zonnepanelen- en isolatieactie van start in Waspik

23 mei 2018

Op 18 mei lanceerde de werkgroep Waspik-Boven van Platform Waspik in ’t Schooltje onder grote belangstelling twee duurzaamheidsacties: één voor zonnepanelen en één voor isolatie. Een flink aantal bezoekers liet meteen z’n gegevens achter voor persoonlijke offerte. Inwoners van Waspik kunnen nog tot 1 juli 2018 meeprofiteren. Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl/waspik-boven.

Buurkracht buurtbijeenkomst waspik boven
Buurtbijeenkomst Waspik-Boven

Tijdens de informatieavond presenteerden Takkenkamp Isolatie en De Laat Solarsystemen hun aanbod aan een volle zaal. Beide leveranciers zijn als beste uit de bus gekomen na een uitgebreid selectieproces. Johan Broeders van Platform Waspik: “We hebben vooraf voor zowel zonnepanelen als isolatie offertes aangevraagd bij drie gerenommeerde bedrijven uit de regio. Deze twee boden een prima prijs/kwaliteitverhouding en vielen positief op door de manier waarop ze onze aanvraag afhandelden.”

Isolatie terugverdiend in 3 tot 5 jaar

Namens Takkenkamp Isolatie vertelde Willem-Pieter Keukenmeester over verschillende soorten isolatie, de materialen, kosten en opbrengsten. Ook gaf hij uitleg over hoe het bedrijf te werk gaat en wat er allemaal bij isolatie komt kijken. Johan: “Voor inwoners van Waspik heeft het bedrijf een scherpe prijs neergelegd voor spouwmuurisolatie en voor vloerisolatie. Willem-Pieter rekende het publiek de terugverdientijden voor: zo’n 3 jaar voor spouwmuurisolatie en 5 jaar voor vloerisolatie.”

Alles over zonnepanelen

De Laat Solarsystemen geeft in Waspik korting op de collectieve aanschaf van zonnepanelen – hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs. Eigenaar Marcel de Laat lichtte het aanbod toe en gaf inzicht in wat er te koop is op de zonnepanelenmarkt. Wat is bijvoorbeeld een omvormer, hoe zit het met seriële en parallelle geschakelde panelen en wat zijn de kwaliteitsverschillen op de markt? Ook beantwoordde hij vragen van bezoekers, bijvoorbeeld hoe je het aantal panelen dat je nodig hebt berekent en hoe ze op het dak bevestigd worden. 

Postcoderoos in de maak

Voor mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen, komt er een alternatief. Langstraat Energie Waalwijk is bezig met de aanleg van een grote zonneweide, een postcoderoosproject waar ook bewoners van Waspik aan kunnen deelnemen. Johan: “Langstraat Energie wil beginnen met zo’n 7000 à 8000 panelen op de voormalige vuilstort in Ecopark Waalwijk, genoeg voor 600 tot 700 huishoudens in de gemeente. In augustus houden we hier een speciale bijeenkomst over.”

Persoonlijke offerte

Beide acties lopen nog tot 1 juli 2018. Inschrijven voor een persoonlijke offerte of meer informatie opvragen kan via buurkracht.nl/waspik-boven.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?