Zonnepanelen en isolatie doen het goed in Itteren

26 maart 2015

Grote belangstelling voor isolatie en zonnepanelen in de Aw Sjaol in Itteren op 25 maart. Het officiële programma van deze buurtbijeenkomst was al voor negen uur afgelopen; ruim een uur later waren er nóg mensen bij de geselecteerde leveranciers persoonlijke offertes aan het aanvragen. 

Energie besparen in ItterenWim Beijer van het buurtteam kijkt terug op een goede avond: “Er waren alleen mensen die ook echt iets willen met energiebesparing. Die gekomen waren om te horen wat voor aanbiedingen we voor ze hadden en om vragen te kunnen stellen.” Precies het publiek waarvoor de avond bedoeld was dus. Wim zelf heette iedereen welkom en vertelde dat twee werkgroepjes zich de afgelopen maanden verdiept hebben in isolatiemaatregelen en zonnepanelen. En dat ze mooie afspraken hebben kunnen maken met IsoSun voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en met Petec Solar voor zonnepanelen.

Geen appels met peren

“Allebei de werkgroepjes hebben uitgelegd hoe ze te werk gegaan zijn en waar ze op gelet hebben. Ze hebben elk bij vijf verschillende leveranciers offertes opgevraagd en die naast elkaar gelegd. Daarbij waren de checklists van Buurkracht heel handig; die voorkomen dat je appels met peren moet vergelijken. Ze hebben op de prijs gelet, maar ook op de kwaliteit, garanties, en ook de betrouwbaarheid van de leveranciers was een belangrijk criterium. Daar kun je natuurlijk nooit zeker van zijn, maar je kunt wel kijken naar ervaringen van mensen die eerder met zo’n leverancier hebben gewerkt en naar hoe ze je benaderen, of dat vertrouwen wekt. De werkgroep voor zonnepanelen is zo uitgekomen op Petec Solar, die voor isolatie op IsoSun.”

Meer deelnemers, meer korting

Hoe meer mensen meedoen, hoe meer korting; die afspraak is met beide leveranciers gemaakt. Ze kregen ook alle twee de gelegenheid om hun aanbieding toe te lichten en te vertellen hoe ze te werk gaan. “De man van Petec Solar had drie verschillende zonnepanelen meegenomen om te laten zien waar we met z’n allen over praten. Hij legde uit wat de voor- en nadelen van elk systeem waren en waar je op moet letten. Ook van IsoSun kwam een goed en helder verhaal. Dit bedrijf start elke klus met een inspectie op locatie: wat is er hier mogelijk, wat moet daarvoor gebeuren. Daar kan ook best het advies uitkomen om niet te isoleren.”

Vertrouwen sloeg over

Het enthousiasme van de leveranciers werkte aanstekelijk. “Het was duidelijk waarom de werkgroepjes hun vertrouwen in deze partijen hebben gesteld. Het straalde er bij allebei van af dat ze heel blij waren dat ze bij ons Buurkrachtproject betrokken worden. Dan is het natuurlijk mooi dat ook mensen in de zaal vertrouwen hebben gekregen dat de werkgroepen de juiste keuze hebben gemaakt. En dat er veel zijn die meteen een offerte hebben aangevraagd. Zelf heb dat ook gedaan, voor vloerisolatie. Op 10 april komen ze langs. Ik ben benieuwd wat de actie uiteindelijk oplevert. De aanbiedingen blijven voorlopig staan; voor wie er 25 maart niet bij was, zetten we meer informatie op onze persoonlijke pagina’s op buurkracht.nl.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?